Santpedor fa el ple a la primera de les visites turístiques guiades

0
113

Santpedor s’ha submergit a les profunditats del poble i la seva història en una visita a la Font de les Escales. El recorregut s’ha fet aquest cap de setmana en grups de 10 persones cada mitja hora durant tot el matí i les places s’havien esgotat en menys de 24 hores. La Font de les Escales, documentada per primera vegada l’any 1291 i ubicada al subsòl de la plaça de la Font, és la font més antiga del poble i fou fins al 1909 l’únic punt d’aprovisionament d’aigua del poble a banda dels pous . La visita era especialment rellevant perquè suposava la posada en marxa de la iniciativa de l’oficina de turisme de Santpedor d’oferir visites guiades el primer dissabte de cada mes per fer conèixer els atractius del poble. Les visites turístiques coincideixen amb els dissabtes de plaça, que se celebren tots els primers dissabtes de mes. La plaça Gran U d’Octubre acull el mercat de proximitat i el mercat de la rampoïna a més d’altres activitats culturals i gastronòmiques coordinades per l’entitat Horts amb Flors, amb el suport de l’Ajuntament. Les visites turístiques pretenen complementar els dissabtes de plaça per tal de dinamitzar el poble i els seus atractius.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here