Santpedor recupera els Tres Tombs amb molta afluència

0
92

Els carrers de Santpedor van tornar a ser l’escenari ahir de la desfilada de cavalls i carruatges tradicionals amb motiu de la festa dels Tres Tombs de Sant Antoni, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia. Un moment dels Tres Tombs de Santpedor Ajuntament de Santpedor Uns seixanta cavalls, 18 carros de pagès, 12 mules, 5 rucs i tres carruatges es van poder veure pels carrers del poble des de primera hora del matí. Després de l’esmorzar popular a la plaça del Sindicat, van desfilar sota la mirada expectant dels centenars de persones de públic, que els esperava repartit per tot el recorregut. A la plaça de l’Església, els animals van rebre la benedicció tradicional. Els Tres Tombs d’aquest any ha estat el primer sense Jordi Falip, un dels impulsors de la Festa i per a qui se n’ha fet un sentit homenatge. A la celebració van participar 18 carros de pagès, 12 mules, 5 rucs i tres carruatges Històricament la festa es fa amb motiu del dia de sant Antoni Abad, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per als treballs del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here