El nombre de positius registrats a les aules de la regió central cau a la meitat en una setmana

0
111

Després d’un retorn a les aules de les vacances de Nadal amb unes incidències molt elevades per la sisena onada de la Covid-19, el nombre de confinats i positius als centres educatius de la Catalunya Central ha començat a remetre amb força. Tot i que les xifres continuen sent molt elevades respecte al primer trimestre, la darrera setmana, tant les persones confinades com les que han contret el virus, han caigut pràcticament a la meitat. La quarta setmana d’aquest segon trimestre escolar ha marcat un punt d’inflexió i una tendència clara a la baixa en la incidència de la covid-19 a les escoles i instituts i s’ha tancat amb un total de 2.338 persones en quarantena i 3.311 positius acumulats en els darrers 10 dies. L’alentiment que ja s’havia evidenciat la setmana anterior, ha donat pas a la forta baixada dels darrers dies, segons les dades del portal Traçacovid. Al balanç de la darrera setmana hi havia un total de 3.311 positius registrats a l’àmbit educatiu a les comarques del Bages, Moianès, Berguedà, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell i Anoia. Aquesta dada contrasta amb els 6.586 positius de l’anterior, quan es va assolir el bec, situant-se a nivells lleugerament inferiors als de la primera setmana de trimestre quan se’n van comptabilitzar 3.446. 1.588 positius menys al Bages Totes les comarques han registrat la darrera setmana un notable descens, tant de persones confinades com de positius. En termes relatius, la comarca on més va baixar el nombre de positius va ser el Bages, amb 1.588 casos menys, seguida de l’Anoia on se’n van reduir 1.050. Des que es van reprendre les classes després de Nadal, al conjunt de les comarques de l’àrea de Regió7 s’han registrat en total prop de 20.000 positius i s’han confinat gairebé 18.000 persones a l’àmbit escolar. Quant als grups complets confinats, la setmana passada constaven només 4 al conjunt de les comarques centrals, que suposaven menys d’un centenar de persones en quarantena. Una dada que contrasta amb el total de confinats (2.338) i que és conseqüència dels canvis de criteri establerts aquest curs per determinar quan es confina un grup. Canvis al protocol Ahir van entrar en vigor canvis en el protocol còvid a les escoles i instituts. Davant la disminució de casos, el departament de Salut ha deixat de fer tests d’antígens als escolars quan hi ha un positiu a l’aula i només es mantenen els cribratges entre els professors i els centres d’educació especial. De moment, es mantenen els protocols pel que fa a les quarantenes, encara que el Govern aposta perquè els alumnes sense símptomes o amb test negatiu no s’hagin de confinar, una mesura que ja va anunciar que vol aplicar abans que s’acabi aquest mes. Salut i les farmàcies han realitzat 476.330 tests d’antígens a l’entorn escolarEl Departament de Salut i les farmàcies han realitzat 476.330 tests d’antígens des de l’inici del segon trimestre a l’entorn escolar. D’aquests, 34.593 han donat positiu (7,26%). Entre el 10 de gener i el 6 de febrer, les farmàcies van supervisar una mitjana diària de 20.000 proves finançades a membres de la comunitat educativa i el pic màxim assolit van ser més de 35.000 proves al dia, segons va informar ahir el departament de Salut. primer trimestre, les farmàcies van supervisar 71.515 tests i es van detectar 579 positius (1,17% del total). Aquest cribratge, que s’oferia als alumnes que havien estat contacte amb un positiu, s’ha modificat ia partir d’ara només s’oferirà als docents d’infantil i primària i als alumnes i docents d’educació especial. Des d’ahir, el programa de cribratge es dirigeix ​​a alumnes d’educació especial a partir de sis anys immunitzats i asimptomàtics que siguin un contacte estret. També als docents d’aquests centres i als d’infantil i primària immunitzats, que siguin contacte d’un positiu i asimptomàtics. De manera puntual, es podran generar prescripcions manuals seguint les indicacions dels serveis de vigilància epidemiològica per a alumnes a partir de sis anys i asimptomàtics que siguin contacte estret. Pel que fa a la població general, des del juliol les farmàcies han realitzat més de 821.492 tests d’antígens supervisats i han detectat més de 61.454 positius. A més, des del 3 de gener passat han notificat 311.304 positius al Departament de Salut detectats amb autotests per la ciutadania. La Comissió Delegada per a la Covid-19 aborda l’ús de la màscara a les escolesLa Comissió Delegada per a la Covid-19 del Govern català abordarà avui l’ús de la màscara a les escoles, segons fonts consultades. El tema no es va tractar a la reunió de la Comissió Interterritorial estatal d’ahir, on sí que es va aprovar eliminar la màscara en exteriors. Davant d’això, el Departament de Salut portarà el tema de la màscara a les escoles a la reunió de la comissió delegada del Govern per debatre’l. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va insistir ahir en una entrevista que la retirada de la màscara als centres educatius és una decisió sanitària i va afegir que ell és partidari de fer-ho tan aviat com es pugui segons criteris sanitaris. a les dades, la Rt va baixar ahir dues centèsimes i es va situar en 0,63 i el risc de rebrot, 287 punts fins a 2.493. El 17,06% de les proves va donar positiu la darrera setmana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here