Sant Salvador de Guardiola instal·la una paperera antimasclista al carrer de la Creu

0
113

El gest reivindicatiu de dues treballadores de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha sorprès els veïns i emocionat l’equip de govern del municipi. Dijous passat, Raquel Mudarra i Vanesa Martinez, dos membres de l’equip de la brigada del poble, van aprofitar el procés de canvi d’una paperera del carrer de la Creu, la principal artèria comercial del municipi bagenc, per instal·lar-ne una altra amb un missatge antimasclista . Les dues tècniques de la brigada que han pintat la paperera del carrer de la Creu Arxiu particular Les treballadores del consistori van pintar l’objecte de color lila i van gravar la frase “Troba aquí el teu masclisme”. El missatge forma part d’una campanya que l’Institut Català de les Dones va iniciar el 2020 amb l’objectiu de reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo com a rebuig. La iniciativa, que s’ha dut a terme a diferents consistoris catalans, consisteix a enganxar a les papereres públiques aquest lema en forma d’adhesiu. Les dues veïnes i tècniques del consistori, però han anat un pas més enllà i han reinventat la iniciativa en transformar completament l’objecte i estampar el missatge antimasclista de forma permanent. La primera tinenta d’Alcaldessa i regidora d’Igualtat de Gènere, Sònia Vall i Almor, ha qualificat de gran l’acció de les dues veïnes. “Des de l’equip de govern ens sentim orgullosos de la proclama de les treballadores” ha comentat després de posar en relleu que el consistori celebra que els veïns i veïnes del poble tinguin la llibertat de fer aquest tipus de propostes. Així mateix, la regidora ha destacat el missatge reivindicatiu del gest: “Té mèrit que hagin estat elles dues les que han portat a terme aquesta iniciativa. Això indica que les dones, quan ens ajuntem, fem coses molt grans”. Amb aquesta acció, les dues guardiolenques han volgut desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones. La paperera antimasclista instal·lada al costat del bar La Sala de Sant Salvador de Guardiola Arxiu particular La nova paperera del carrer La Creu, situada al costat de l’accés adaptat al centre cultural La Sala, ha estat l’única modificada de tota la població. Segons ha relatat Vall i Almor, la intenció ara és portar la proposta a la Diputació per veure si la iniciativa pot ser ampliable a la resta del mobiliari urbà del municipi. Urbanisme inclusiu A banda d’aquest gest, la regidora ha recalcat la lluita del consistori per reconèixer la transversalitat dels veïns i veïnes i acollir tots els col·lectius a través de diferents accions. Actualment, el poble també disposa de passos de vianants pintats amb els colors representatius del col·lectiu LGTBIQ+.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here