El Bages recupera el 2021 unes 185 tones de roba a través de l’entitat humana

0
346

La recollida selectiva del residu tèxtil per part de Humana Fundación Pueblo per a Poble ha augmentat el 23% a la comarca del Bages el 2021. Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat va recuperar més de 185 tones de tèxtil usat per a donar-los una segona vida. L’entitat sense ànim de lucre va recuperar 185,9 tones l’any passat per 150,6 de l’exercici anterior, fet que es tradueix en un increment del 23,4%. El residu tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de la llar), que es diposita als contenidors situats a la via pública, equival a 752.000 articles de roba, que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a la Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La majoria tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35% reciclar. Els municipis del Bages on l’entitat ha fet més recollida de roba són Santpedor (39,3 tones), Sant Joan de Vilatorrada (32,1), Navarcles (21,2) i Manresa (9,1 tones). «Estem molt agraïts per les donacions de la ciutadania i molt contents de l?increment en la recollida selectiva. Tot i això, encara queda molt camí per recórrer», afirma Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya. Segons l’entitat, el 40% de la roba que tenim als armaris no es fa servir en tot un any. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) calcula que anualment es generen 166.000 tones de residu tèxtil a Catalunya; cada ciutadà llança aproximadament 20 kg de mitjana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here