Professionals d’Igualada i Artés expliquen la seva experiència durant la pandèmica de còvid

0
296

El metge de família igualadí Francesc Xavier Cantero Gómez, de l’EAP Igualada Urbà, i la metgessa de família Maria Rosa Farrés Creus, de l’EAP Artés, seran dos dels professionals de l’ICS protagonistes de les jornades mèdiques al segon aniversari de l’inici de la pandèmia de còvid. L’ICS fa balanç de l’experiència dels professionals amb un cicle de xerrades “en clau de futur”, segons han explicat fonts de l’empresa pública. Cartero titula la seva intervenció “Igualada, on tot comença” i Farrés, “L’atenció primària, exemple de flexibilitat i resiliència”. L’Institut Català de la Salut (ICS) organitza un cicle de quatre seminaris web per als professionals sanitaris amb l’objectiu d’oferir un espai de reflexió en clau de futur a partir d’una recopilació d’experiències a primera persona i des de la primera línia, sorgides arran de les exigències de la gestió de la pandèmia. “El coronavirus -segons expliquen fonts de l’empresa pública- ha estat un repte inèdit per a tot el sistema sanitari, però especialment ha posat a prova la capacitat resolutiva de l’atenció primària, que ha portat el pes de la pandèmia”. L’ICS assegura que la pandèmia ha suposat un increment d’activitat que situen al voltant del 30% tant presencial com no presencial. S’ha arribat a atendre el 79% de la població (en prepandèmia s’atenia al 72%), el 95% quan es parla de població vulnerable. Sense comptar la feina de la vacunació. A banda de les experiències d’Igualada i Artés, també es tractarà sobre les “Pneumònies bilaterals, l’atenció primària es posa en alerta”, una xerrada sobre una de les principals afectacions de la pandèmia. Anirà a càrrec de Purificació Robles Raya, metgessa de família de l’EAP Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat, i de Pere Guirado Vila, metge de família de l’EAP Pallejà. Gemma Fanlo de Diego i de Judith López López, metge de família, infermera i treballadora social, respectivament, de l’EAP Montnegre de Barcelona, ​​tractaran sobre els pisos socials; Margalida Colldeforns, llevadora de l’ASSIR Granollers, de donar a llum en pandèmia; i Núria Campa Falcón, pediatre de l’EAP Alcarràs, i la mediadora Mihaela Curbat, del mateix centre, sobre la pandèmia a Lleida. També hi haurà un acte de condol pels sanitaris i les persones que han perdut la vida en aquesta pandèmia. A les altres tres sessions també es tractaran també temes com la gestió de la covid-19 a les presons, l’arribada de les vacunes, la recuperació del diagnòstic i la clínica en el període entre onades o l’estratègia dels cribratges poblacionals. El cicle finalitzarà amb una sessió monogràfica dels projectes amb visió de futur a implementar en aquesta nova fase de normalitat. Les trobades seran els propers quatre dimecres de febrer i de març de les 13.45 ha les 15.15 h. La seva emissió estarà oberta, en format telemàtic, per a totes i tots els professionals sanitaris i la ciutadania. Les sessions quedaran registrades a la pàgina web de l’ICS, així com al canal de Youtube. A més, cada sessió es complementarà amb un podcast on es ressaltaran els millors moments de cada conferència. El cicle es podrà seguir i comentar a les xarxes socials amb l’etiqueta #ICSMemoriaCOVID #2anys.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here