L’Eix ​​Bus recupera el 61% dels viatgers amb l’ampliació de freqüències

0
289

L’Eix ​​Bus, que uneix Girona i Lleida, passant per Vic i Manresa, va tancar el 2021 amb 110.580 viatgers, fet que suposa una recuperació del 61% dels passatgers anuals respecte als de l’any anterior. L’increment de passatgers de la línia que presta servei de transport públic de viatgers va coincidir amb l’ampliació de les freqüències diàries del 37%, que es va començar a fer l’estiu passat. L’any passat l’Eix Bus es va acostar al doble de viatgers que el 2020 (68.645) i, fins i tot, va superar en un 6% els registres de l’últim trimestre comparat amb el 2019: setembre, octubre i novembre de l’any passat -sense restriccions per Covid- va tenir un 2%, 12% i 8% més de viatgers que el mateix període de fa dos anys, en prepandèmia. El recorregut amb més viatgers és el que uneix Vic i Girona, amb el 50% del total, seguit del Vic-Manresa (22%) i Girona-Manresa (11%). El tram Manresa-Vic-Girona concentra el 83% dels viatgers de l’Eix Bus. Si la situació del coronavirus s’estabilitza, aquest 2022 es confia a recuperar els viatgers anuals que hi va haver precisament el 2019 (132.868), el rècord de la línia en 25 anys de servei. El representant de l’empresa gironina de transport EIXBUS, Àlex Gilabert, ha explicat que l’augment de la demanda s’atribueix «a la incorporació de nous clients al transport públic de viatgers que no teníem abans, sense oblidar el retorn d’estudiants i de teletreballadors a les universitats i als llocs de treball». En un context de recuperació clara de l’ús del cotxe, destaca “l’esforç que hem dut a terme conjuntament amb la Generalitat per incentivar la demanda de transport públic a través de l’augment del servei i l’oferta”. L’Eix ​​Bus presta el servei de transport públic de viatgers entre Girona i Lleida des de fa 25 anys i també s’atura a l’aeroport de Girona-Costa Brava, Vic, Manresa, Cervera, Tàrrega i Mollerussa. La línia està enfocada a la mobilitat laboral i també als estudiants de les universitats de Girona, Vic i Manresa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here