Súria inicia l’enderrocament de Cal Pau, que deixarà espai per a un centre per a la gent gran

0
98

Súria ha posat en marxa aquesta setmana els treballs preparatoris per a l’enderrocament de l’edifici municipal de Cal Pau, amb previsions que les tasques pròpiament de demolició ja comencin a executar-se al mateix febrer. Els treballs s’allargaran uns quatre mesos, deixant el solar net per a la construcció posterior d’un centre de Servei d’Atenció Integral a l’Àmbit Rural (SAIAR) per a la gent gran, del qual ja s’està redactant el projecte. Les primeres actuacions es concentren a la part posterior de l’edifici, on des de dilluns ja s’estan col·locant les tanques i els senyals dels canvis en la mobilitat de la zona. I és que, el primer que s’enderrocarà, i possiblement ja es comenci a fer aquest mateix mes, serà tot el sector del darrere, amb façanes als carrers Sant Lluís i Sant Antoni Maria Claret. Aquesta primera fase obliga a tallar la circulació de vehicles pel carrer de Sant Lluís des del carrer de Sant Antoni Maria Claret, on la mobilitat quedarà restringida als vianants mentre durin les obres. Un cop feta l’enderrocament en aquest àmbit, es procedirà a la demolició del que quedi de l’immoble, incloent-hi la part davantera amb la façana que dóna al carrer Salvador Vancell. Els treballs es van licitar el mes d’octubre passat per un import de 275.121 euros, i estaran coordinats pels serveis tècnics de l’àrea municipal d’Urbanisme. En el procés de demolició es tindran en compte les servituds de pas existents, la seguretat dels edificis contigus, lexistència de línies elèctriques i la minimització de limpacte mediambiental. També es preveu el condicionament de l’espai resultant de l’enderrocament per deixar-lo en condicions de seguretat òptimes fins a la construcció de la nova edificació prevista. L´edifici de Cal Pau, que durant prop d´un segle va ser hostal i restaurant, va ser adquirit per l´Ajuntament el 2015 i ocupa 2.100 m2. Punt final a la biblioteca L’enderrocament de l’edifici posa punt i final al debat que s’havia generat al poble sobre el futur de l’immoble, bàsicament al voltant de la proposta d’ubicar la nova biblioteca sobre la base d’un avantprojecte que havia dissenyat l’anterior govern de CiU, ERC i aiS, mentre que l’actual, integrat pel PSC i el GIIS, s’ha oposat frontalment i des del principi ha apostat per l’enderrocament i la construcció d’un centre de dia per a gent gran amb un grau de suficient autonomia personal. Per contra, proposa ubicar la biblioteca al solar de l’antic cinema Califòrnia. Els partidaris de l’anterior projecte, que van crear una plataforma veïnal, han insistit fins a l’últim moment en la necessitat de no fer caure Cal Pau i adaptar la biblioteca, entenent que ara el projecte s’ha de fer nou i retardarà. A més, consideren que les necessitats que pot cobrir el SAIAR ja ho estan amb el centre de dia de la residència Bell Repòs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here