Avinyó fa un emotiu homenatge als veïns morts a camps nazis

0
345

Avinyó ha acollit un emotiu reconeixement a Valentí Vall Riu (1907-1941) i Josep Girbau Morral (1914-1941), els dos veïns del municipi que van ser deportats i assassinats a camps nazis. L´acte, organitzat pel Memorial Democràtic i l´Ajuntament d´Avinyó, ha format part d´un projecte educatiu de memòria històrica que duen a terme alumnes de secundària de l´Institut Escola Barnola. Alumnes de l’IE Barnola van participar a l’homenatge | AJUNTAMENT AVINYÓ El sentit homenatge va comptar amb la presència de familiars dels homenatjats i va ser presidit pel director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, president de l’Amical de Mauthausen, Joan Maria Calvo, l’historiador i president de l’Associació Memòria i Història de Manresa , Joaquim Aloy, i l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca. Després de la presentació institucional a la sala de plens del consistori, els nombrosos assistents es van traslladar als domicilis on havien nascut els dos veïns per col·locar les llambordes stolpersteine, dissenyades per l’alemany Gunter Demnig. Allà es va llegir una biografia breu, així com un text escrit per supervivents dels camps d’extermini, amb l’acompanyament musical de Pep Serdà. La matinal va comptar amb la participació dels alumnes de primer d´ESO i professorat de l´IE Barnola que aquest curs treballen el projecte educatiu de memòria històrica “Stolpersteine. Pedres contra l’oblit (Avinyó 1913-2022)». L’alumnat va llegir una explicació breu del seu projecte i va fer una reflexió sobre les emocions que els desperta. També van participar a l’acompanyament musical.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here