Els Traginers de Balsareny arrenquen avui amb els nens de protagonistes

0
291

Balsareny s’endinsa avui de ple a la Festa dels Traginers, que s’allargarà fins diumenge i que aquest divendres posarà el focus a les activitats infantils, després del preludi que ja es va viure ahir a les escoles. Aquest any els alumnes fan festa i les activitats es trauran al carrer, amb la novetat d´uns jocs tradicionals gegants que hi haurà tot el matí a la plaça de l´Església. A la tarda tindrà lloc el correfoc infantil, ia les 9 del vespre un sopar i concert amb Pelat i Pelut a la Taverna. Després de la suspensió de l’any passat per la Covid, Els Traginers tornen amb la seva màxima esplendor, perquè després de les restriccions més estrictes, aquesta serà la primera gran festa de la comarca que se celebrarà pràcticament lliure de mesures, amb els actes més concorreguts setmana. Això permetrà recuperar els concerts per a joves i grans sense capacitat limitada a la Sala Sindicat, aquesta nit amb La Tropical i Arradio Rossita, i demà amb Joan Garriga i Mariatxi Galàctic i Qnda, després de la Ruta del Traginer. Demà serà el dia dedicat a les activitats juvenils, amb un vermut concert a la Taverna i l’actuació dels Dansaires dels Pastorets i de l’Esbart Dansaire Santvicentí a la plaça de la Mel, al migdia, el joc de les anelles i més concerts de la escola de música Mossèn Joan Bajona i de Xavier Calvet a la Taverna, a la tarda, i el correfoc que donarà pas a la festa nocturna. Diumenge arribarà el plat fort amb la gran cavalcada del matí, en què s’esperen entre 5.000 i 7.000 persones, i les grans curses d’ases, ponis, mules i cavalls, a la tarda al circuit del castell. Aquest any no hi serà el Rebost, i al seu lloc s’ubicarà la Taverna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here