El Carnaval de Sallent tornarà aquest any al format de set dies

0
312

Després d’un any d’impàs per la pandèmia, Sallent tornarà a celebrar el Carnestoltes, i ho farà a l’engròs perquè la festa recuperarà el format de set dies amb la reincorporació de l’arribada, dijous gros en lloc de divendres com s’havia fet a les darreres edicions. Aquest any ja en sumarà 45 en la versió d’hivern, i tindrà lloc del 24 de febrer al 2 de març. El Carrilet, que és l’entitat organitzadora, acaba d’acabar els últims detalls del programa, que ha endarrerit el màxim perquè estava esperant veure quines restriccions hi hauria. Amb les mesures actuals es farà «la festa d’abans», o almenys s’intentarà que s’assembli el màxim, malgrat la presència de la màscara en espais tancats i amb aglomeracions. L’arribada de dijous, que s’havia deixat de fer per manca de recursos, aquest any es podrà recuperar. «Veiem que la gent en té ganes i que ho podem fer», apunten fonts de l’organització, amb un espectacle sorpresa que no vol revelar fins a l’últim moment, més enllà de la idea de «volar cap a una altra dimensió» que ha deixat com a pista a el seu compte d’Instagram i d’anunciar que hi haurà un castell de focs. De fet, el foc, la música i el teatre seran alguns dels elements que compartiran protagonisme amb les disfresses. D’una banda, hi haurà concerts les nits de dijous i divendres i dimecres de cendra, a banda del ball de disfresses de dissabte al pavelló. Dilluns a la nit es preveu una sessió de teatre a la Fàbrica Vella; i el foc també estarà present amb una traca a l’inici de la 69a del divendres, la rua del dissabte arrencarà amb una bateria de coets, el diumenge a les 7 hi haurà una mostra de foc a la plaça Anselm Clavé, i l’enterrament de la sardina dimecres s’acompanyarà d’un castell de focs. Un dels principals reclams de la festa serà la rua de dissabte a la tarda pels carrers de la vila, on l’organització aporta vuit xarangues i una comparsa al capdavant i una altra al final. Aquest any també prendrà rellevància el Carnaval infantil del dia abans al parc Pere Sallés, amb gimcana inclosa, que per primera vegada han organitzat els mateixos nens, amb la supervisió del Carrilet. Aquest any també s’estrenarà una moneda pròpia, els barrets, per consumir a les barres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here