La Fira d’Artés recupera el format presencial després de dos anys de parèntesis

0
403

Artés tornarà a celebrar aquest any la fira multisectorial que organitza cada any després de Setmana Santa, i que acumula dos anys d?excepcionalitat per la pandèmia. Aquesta 61a edició tornarà a ser presencial, el cap de setmana del 23 i 24 d’abril. El 2020 va haver de suspendre’s i el 2021 se’n va fer una edició virtual. Aquesta vegada, la comissió organitzadora es prepara per recuperar la normalitat, o pràcticament, i ja està ultimant els detalls de la programació. Com és habitual, la fira tindrà al sector de l’automoció i la maquinària agrícola i industrial els seus reclams més grans, encara que hi haurà expositors d’altres àmbits que en reforçaran el caràcter multisectorial. En paral·lel hi haurà tota mena d’activitats culturals que dissabte conviuran amb l’activitat de Sant Jordi, que ampliarà les propostes de la jornada. Tot el recinte firal i altres punts d’interès d’Artés es podran recórrer amb el Tren de Fira, una iniciativa de la Unió de Botigues d’Artés (UBA). Aquest any també es vol consolidar lespai destinat a la sobirania alimentària. Segons la comissió, el retorn a la terra ia les formes de vida més sostenibles és gairebé una obligació en un context d’emergència climàtica i de defensa de drets. Per això s’amplia l’aposta, que se celebrarà a la plaça de l’església, on també hi haurà la 5a Fira de la Cervesa Artesana. Una altra de les activitats que creix és la de l?automoció antiga. En una iniciativa de l´Associació d´Empresaris del Polígon d´Artés (AEPA), diumenge el polígon acollirà una trobada de cotxes clàssics, amb la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages. Així mateix, torna la històrica trobada de motos antigues amb aficionats del Bages i el Lluçanès amb la col·laboració del Moto Club Manresa. Tot plegat reforça el pes d’aquest sector en un certamen que, als inicis (1961), estava dedicat exclusivament al vehicle d’ocasió, i portava el nom de Fira del Vehicle Usat. Digitalització de l’activitat firal L’aposta per la digitalització iniciada a la passada edició de la fira es manté, per la qual cosa els participants comptaran amb una doble plataforma promocional. D’aquesta manera, a banda d’exposar el producte als carrers, els expositors que ho desitgin podran fer-ho també en un estand virtual a la web fira.artes.cat. L’organització confia que, malgrat el contratemps i les dificultats que han suposat per a molts la pandèmia, la Fira d’Artés pugui recuperar la seva esplendor i continuar consolidant-se com una de les més multitudinàries del Bages. Ja hi ha cartell Pel que fa al cartell anunciador de la fira, és una creació de Rubén Lucas, un veí de Múrcia que ha resultat guanyador del concurs de cartells. Es titula “A” d’Artés i mostra diferents elements característics del poble i de la fira. El segon premi ha estat per l’obra El Mosaic de la Fira, de Roser Fontseca, veïna d’Artés. I el tercer premi ha estat per “On la terra s’inspira”, creat per Beatriz Segura, de Castellbell i el Vilar. Pel que fa a la categoria infantil, els guanyadors van ser Oriol Marsiñach, Òria Trullàs i Júlia Gálvez. Tots tres van recollir els premis dijous passat de mans de l’alcalde, Enric Forcada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here