Endesa ha invertit 4,8 milions en digitalització de la xarxa a la regió central a l’últim any

0
100

La companyia Endesa, a través de la seva filial d’infraestructures i xarxes e-Distribució, va instal·lar durant l’exercici 2021 un total de 168 telecomandaments a centres de transformació de la Catalunya Central, amb una inversió de més de 4,8 milions d’euros. Aquestes actuacions tenen per objectiu millorar la gestió de la xarxa de distribució mitjançant l’automatització, i reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències. I és que aquests nous sistemes de control remot permeten fer maniobres d’operació a distància, per la qual cosa des del centre de control d’Endesa de Barcelona es poden accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas de incidències, de manera que s’aconsegueix reduir el desplaçament dels operaris i s’estalvia temps en la localització d’avaries, cosa que comporta una reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients. A tot Catalunya hi ha instal·lats 9.943 telecomandaments a la xarxa de mitjana tensió que beneficien més de 2,6 milions de clients, dels quals 230.000 són a la Catalunya Central. Aquest 2022 es preveu telecomandar més de 1.600 noves instal·lacions a Catalunya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here