La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós tornarà a repartir 3.200 racions al Bosquet

0
95

El Bosquet de Sant Fruitós de Bages tornarà a viure aquest proper diumenge una de les celebracions populars més emblemàtiques del municipi: la Festa de l’Arròs, que recupera el format habitual després del parèntesi de la pandèmia de la Covid-19. La celebració preveu repartir les tradicionals 3.200 racions, però amb la diferència que aquest any no es farà el repartiment de tiquets el mateix dia de la festa per evitar aglomeracions i es distribuiran prèviament per internet. Com a novetat, aquest any hi haurà possibilitat de demanar arròs amb verdures. La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós, declarada d’interès turístic, va ser una de les darreres celebracions populars que van tenir lloc l’any 2020 pocs dies abans de l’inici de la pandèmia. Després del parèntesi de l’any passat, quan es van repartir 2.000 arrossos precuinats per celebrar la festa a casa, la celebració podrà tornar a recuperar aquest diumenge la condició de menjar popular. L’Ajuntament preveu tornar a repartir les 3.200 racions habituals d’arròs al Bosquet i recupera les activitats tradicionals com la fira d’artesans i comerciants, la mostra d’entitats i comerç local, les puntaires i la trobada de gegants. L’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, celebra que la festa torni «al format habitual perquè l’any passat encara que l’arròs ho vam tenir va ser amb format familiar i poder trobar-nos tots al Bosquet ens ve molt de gust». Tot i això, aquest any no es farà repartiment de tiquets el mateix dia de la festa per «evitar les acumulacions de gent», apunta Mazcuñán. Així, els tiquets per l’arròs es repartiran prèviament mitjançant les entitats i les associacions locals, que disposen d’un màxim de fins a 20 tiquets cadascuna, i la resta de tiquets disponibles es distribuiran per internet a través del web municipal i estaran disponibles a partir avui a les 6 de la tarda. Com a novetat, hi haurà la possibilitat de demanar arròs amb verdures. Per part seva, el tradicional concurs de cuina d’arrossos comptarà en aquesta edició amb un total de vint grups participants. Diumenge, a la una de la tarda es farà la recepció habitual d’autoritats i convidats que aquest any tindrà lloc a la plaça de la Vila i no a la sala de plens com era habitual. A continuació, es farà la projecció d’autoritats i parelles al Bosquet i posteriorment hi haurà la benedicció i el repartiment de l’arròs. Maridatge d’arrossos i vins Aquest dijous, a 2/4 de 9 de la tarda, hi haurà el primer acte previ a la festa del diumenge: el tast maridatge d’arrossos i vins al Nexe-Espai de Cultura. En aquesta ocasió, podreu degustar arròs Montsià del Delte de l’Ebre i vins de la DO Pla de Bages, Costers del Segre i Penedès. El tast, dirigit per la sommelier del restaurant L’Ó de Món Sant Benet, Irene Cozas, comptarà amb la participació dels cuiners Jordi Llobet, de l’Espai Gastronòmic, Jordi Servalls, del restaurant Kursaal i Marc i Nu, de La Masia. Les places són limitades i la venda de tiquets es fa al Nou Celler. D’altra banda, dissabte a les 7 de la tarda, al Nexo, estarà el +k-Vi amb una taula rodona sobre El canvi climàtic a la vinya i el vi, que presentarà la sommelier berguedana Sílvia Culell i que comptarà amb la participació de diferents cellers. L´acte inclourà una degustació de vins i arròs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here