Santpedor declara deserta la primera licitació de l’obra per ampliar el pavelló

0
242

L’ampliació i la reforma del pavelló Rafa Martínez de Santpedor, que l’Ajuntament vol afrontar aquest any, ha topat amb un petit escull. El consistori ja ha dut a terme el procés de licitació, però s’ha hagut de declarar deserta. Segons es va informar a l’últim ple municipal, la mesa de contractació ha retirat l’única oferta presentada per part d’una empresa per no aportar cap documentació administrativa necessària ni l’aval corresponent per a l’adjudicació. A més, al mateix ple municipal el consistori també va aprovar imposar a l’empresa licitadora la penalitat corresponent al 3% del pressupost base de licitació, tal com preveu la llei de contractes. Tot això fa que l’Ajuntament hagi de tornar a convocar ara el procés de licitació per poder adjudicar i executar les obres d’ampliació i reforma del poliesportiu. El projecte definitiu es va aprovar a principis de l’any passat i la idea del consistori era que es poguessin començar els treballs aquest primer trimestre, encara que el fet que la primera licitació hagi resultat fallida ho dificultarà. El projecte preveu ampliar l’equipament actual amb una segona pista annexa, que permetrà doblegar la capacitat actual de la instal·lació. I és que el pavelló tal com ara ha quedat petit per acollir l’activitat esportiva, sobretot entre setmana, de les entitats que fan ús continuadament per a la pràctica de bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. Els treballs d?ampliació del pavelló, que tenen un pressupost d?1,4 milions d?euros, preveuen 3 pistes transversals per albergar els esports que es practiquen, a banda de la pista central gran. Així, amb la reforma prevista es passarà a disposar d’una instal·lació que tindrà en conjunt una superfície de 3.400 metres quadrats. L’ampliació contempla també, com a novetat, una sala tatami, que permetrà acollir la creixent activitat de judo que hi ha darrerament. D’altra banda, el projecte també inclou realitzar millores en el sistema de climatització per a la millora de l’eficiència energètica del pavelló en la seva totalitat. Els treballs es preveuen realitzar en una sola fase i consistiran en la fonamentació i la construcció de lestructura, revestiments i acabats. Els prop de 1.500 metres quadrats de nova construcció es destinaran a una segona pista que es podrà utilitzar de manera transversal per a la pràctica esportiva de diferents disciplines. La previsió és que, quan comencin els treballs, se segueixi fent l’activitat habitual amb normalitat i pugui conviure amb les obres. El termini dexecució serà de 13 mesos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here