El nou CAP de Sant Fruitós, que permetrà unificar en un únic equipament tots els serveis de salut, comença a prendre forma

0
114

El disseny del nou CAP de Sant Fruitós de Bages ja pren forma. L’equip redactor, que des del setembre passat té l’encàrrec del CatSalut de planificar un nou centre modern, ampli i que permeti allotjar en un sol equipament tots els serveis d’atenció primària que es donen al municipi, ja ha presentat una proposta a l’Ajuntament i als professionals de l’ICS que en faran ús. Un cop aprovat l’avantprojecte, es redactarà el projecte inicial i la voluntat és que aquest mateix any es puguin començar els treballs que s’allargaran un any i mig. El departament de Salut vol que el nou CAP es concentri al?edifici de l?antiga biblioteca, al carrer Jacint Verdaguer. És un edifici de dues plantes de 500 metres quadrats cadascuna, on actualment es troba el servei de pediatria, llevadora i treballadora social a la planta baixa. El nou CAP, a més, disposarà d’un solar adjacent de més de 1.000 metres quadrats, on es podrà ampliar el servei. Per tant, la proposta és reformar l’edifici i construir-ne un annex nou, després que fa un any l’Ajuntament en va aprovar la cessió a la Generalitat. El nou CAP disposarà duna àrea datenció no programada a la planta baixa així com espais datenció a lusuari i consulta de pediatria amb la seva infermeria en aquesta mateixa planta. A la primera planta hi haurà 4 consultes de medicina general i 4 d’infermeria així com espais polivalents amb sales de consulta d’odontologia i d’atenció a la dona. I es reserva la tercera planta per a qüestions tècniques. El nou centre està pensat perquè tingui una estructura amable amb dos cels oberts al seu interior que permetran disposar de llum natural. Segons la directora de sector del CatSalut al Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès, Teresa Sabater, l’objectiu és aconseguir dotar els professionals i els usuaris d’espais amplis i ben equipats que permetin una atenció en un entorn amable i funcional. Aquesta fase, que duu a terme el despatx Ensenyat-Tarrida Arquitectes, té un pressupost de gairebé 350 mil euros. Un cop aprovat l’avantprojecte, caldrà fer un projecte bàsic, aprovar-ne el contingut i després el projecte executiu. En el moment en què la planificació estigui aprovada, es farà la licitació de les obres que tindran un pressupost de gairebé 2,8 milions d’euros. La voluntat és que aquest mateix any es puguin començar les feines que s’allargaran un any i mig. Mentrestant, se seguirà donant servei al centre existent a l’avinguda Bertrand i Serra on hi ha les especialitats d’infermeria i medicina general.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here