Sallent arriba amb gana de Carnaval després del parèntesi de la pandèmia

0
77

Una reina del Carnestoltes amb aires de Teresina ha obert aquest dijous la festa gran de Sallent incitant els vilatans a «recuperar l’esperit animal que vas guardar fa tant de temps». Però els sallentins i sallentines no necessitaven gaires interpel·lacions, perquè el gust pel Carnaval el porten de sèrie, i si fa dos anys que no ho poden celebrar les ganes es veuen multiplicades. En una edició en què la festa s’ha tornat a posar en marxa al Dijous Gras (en les últimes ho havia fet divendres), els veïns del poble han tornat a omplir la plaça (en aquest cas la dels Arbres) per rebre la reina de la disbauxa, i ho han fet amb tot el que els és característic: un element al cap (barret, cinta amb ploma, perruca), vestigi d’anteriors Carnaval, i unes ganes irrefrenables de ballar tan aviat com la xaranga ha arrencat les primeres notes del popular Carnaval, carnestoltes per iniciar la primera de les rues d’aquest any. Abans de la cercavila, la festa ha tingut l’habitual preludi en format paròdia, aquest any amb una tarima muntada davant del monument a Sant Antoni Maria Claret, ple de banderetes americanes i amb un presentador amb trets de programa de ‘salsa rosa’ a la conducció . Per aquest escenari, accedint prèviament per un glamurós passadís, han anat desfilant diversos famosos. El primer, l?empresari multimilionari Elon Musk, que s?ha obert pas entre la gent repartint diners a dojo, envoltat de seguretat, i que ha dit que ha arribat a Sallent amb el seu helicòpter privat, a sobre de la muntanya de sal , «tot i que em ha costat aterrar perquè hi havia unes plaques solars que molestaven». Rosalía, novament al Bages Musk, que feia anys, ha rebut la felicitació d’una Marilyn Monroe que li ha cantat la seva sensual Happy birthday. Al mig, també van pujar a l’escenari unes eufòriques germanes Kardashian, i també Rosalía que, segons el presentador, ha vingut «directament des de Manresa», tot i estar «molt enfeinada i cansada de pintar parets en aquesta casa tan gran que s’ha comprat ». Entremig, fins i tot s’han colat uns revolucionaris assaltants, el líder dels quals amb grans banyes, que havien confós la lluminositat de l’escenari «amb el Capitoli». La paròdia ha acabat amb un sorteig peculiar amb dos premis. El primer, un viatge al barri de l’Estació de Sallent, “on es pot fer de tot perquè és molt pla”, segons ha dit el presentador. I el segon, un viatge a l’espai, emulant Elon Musk, que ha guanyat la reina del Carnaval. Una reina que ha arribat acompanyada de dues Teresines més, llançant bosses d’escombraries mentre intentaven aclarir-se amb com fer a partir d’ara el reciclatge a Sallent, i buscant les targetes per poder obrir els contenidors. I que la sàtira no s’ha descuidat des de l’escenari. Ha parlat d’Oriolet (en referència a l’alcalde), a qui ha trucat «el gendre de Sallent», i de qui ha dit que «només són aquí avui ja m’ho he trobat unes 200 vegades, sempre parlant amb àvies», i de qui augura que «cada vegada veurem més, perquè s’acosten eleccions». També del seu equip de regidors «que només surten amb fotos a Instagram», i de l?exalcalde i cap de l?oposició, David Saldoni, «a qui el nou govern gairebé ha fet bo, i que ja s?ha colat bojat en una cadira a el Parlament».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here