Disfresses, música i festa ompliran Sallent

0
270

Sallent celebra, amb més ganes que mai, una de les festes insígnia. El Carnaval torna als carrers després que la pandèmia de la Covid obligués a suspendre l?edició de l?any passat. El tret de sortida a la festa es va donar el Dijous Gras amb l’arribada de la Reina Carnaval. Avançar un dia l’inici de la festa és una de les novetats del Carnestoltes de Sallent d’aquest any, que ha recuperat el format de set dies. S’allargarà fins al dimecres de cendra amb l’enterrament de la sardina. Segons fonts de l?entitat que organitza la festa, El Carrilet, s?han vist «capacitats» per assumir actes dijous: «Hem pensat que després d?un any d?impàs per la pandèmia era el moment de recuperar l?activitat dijous. Som efectius i ens veiem capaços d’aguantar set dies». Set dies de festa amb el parèntesi de dimarts, que no s’han programat actes: «Dimart que ve descansarem. Vam intentar recuperar alguns actes antics, però per temes logístics no va ser possible», expliquen des de l’organització. De la programació destaca el Carnaval infantil d’aquest divendres, també n’hi haurà la tradicional 69ena i cercatasques. Demà, rua de disfresses a la tarda i ball a la nit. Vermú popular i mostra de foc de diumenge. Espectacle teatral, dilluns. I la festa es tancarà dimecres amb l’enterrament de la sardina i la vetlla de la Reina Carnestoltes. Els concerts, amb grups de versions, també seran un plat fort de la festa. Desfilada reduïda La desfilada del Carnaval de Sallent és un dels actes poderosos, que atrau una gran afluència de públic, de totes les edats i de poblacions diverses. El format serà el mateix que es va fer fa dos anys, amb la rua reduïda per guanyar agilitat i fluïdesa. El Carrilet aporta vuit xarangues i una comparsa al capdavant i una altra al final. Calculen que serà un dels actes massius, així com els concerts i balls de nit. Tot i això, la situació actual els fa estar a l’expectativa: «La gent, en general, té moltes ganes de festa, però també hi ha el perfil dels que estan espantats. Ja veurem quina és la resposta». Esperen que sigui bona, que Sallent s’ompli de festa «i que la festa es visqui de manera responsable». Carnaval infantil Els nens i nenes de Sallent celebren aquest divendres, la seva festa particular: el Carnaval (a les 12 h al Parc Pere Sellés). Destaca, com a novetat d’aquest any, que els més petits s’han pogut confeccionar a mida. En aquest sentit, les propostes no les ha programat una comissió, com es feia normalment, sinó que han triat les activitats els mateixos infants del poble, juntament amb l’Agrupament Roques Albes. Per exemple, han optat per una gimcana en comptes de grups infantils. Nens a Sallent, fa dos anys Arxiu/Oscar Bayona Els barrets El Carnaval de Sallent té moneda pròpia: el barret. És la novetat principal d’aquest any i una aposta de l’entitat organitzadora, El Carrilet, per donar una imatge més unificada. Durant els dies de festa serà la moneda necessària per pagar les consumicions. Cada barret és equivalent a un euro i es podran bescanviar (amb diners o amb targeta) a la barra muntada per al Carnaval. Les monedes tenen el típic barret de carnestoltes estampat en una cara. La moneda del Carnaval de Sallent, els Barrets arxiu particular

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here