La Catalunya Central amb perspectiva de Playmobil

0
328

Volen conèixer els 947 municipis de Catalunya. El 2020, aprofitant les restriccions per viatjar que suposava la pandèmia de la Covid-19, van decidir agafar la seva càmera, unes joguines Playmobil i viatjar per tot el territori. La primera parada va ser Gisclareny, al Berguedà, “el primer municipi que volíem conèixer era el que té menys habitants de Catalunya”, explica Carlos Viola. Viola no viatja únicament amb els Playmobil, ho fa amb la companyia de la seva dona Eva i un dels seus tres fills, Bru. Ocasionalment, també se sumen a la comitiva els seus dos fills, Ana i Mikel. Tots amb residència a Barcelona, ​​plasmen els records dels seus viatges al perfil d’Instagram Catalunya poble a poble (@catalunya.on.tour). Però no ho fan amb la foto tradicional de la família. En aquest compte, acumulen més de dues-centes publicacions en què uns Playmobil en primer pla mostren els encants de cada municipi des de la seva perspectiva. Aquesta tradicional joguina és imprescindible en els seus viatges, ja que aquesta família ho ha triat com a element diferenciador. Aquests ninots fan d’eix vertebrador del perfil. “Quan vam començar a viatjar, vam decidir prendre uns Playmobil antics i altres dels nostres fills per fer les fotos. Són elements intergeneracionals i fàcils de situar”, explica l’impulsor de Catalunya poble a poble. El seu viatge, que va començar amb vista al Pedraforca, encara no s’ha acabat. Dels 250 municipis que ja han visitat, han passat per diversos indrets emblemàtics de la Catalunya Central. Concretament, han visitat municipis del Bages, el Moianès, el Berguedà, l’Anoia i el Baix Llobregat. El Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya són dues assignatures pendents per a la família, però asseguren que tenen plans de visitar la segona ben aviat. Generalment, recorren diversos municipis al dia, en un viatge d’anada i tornada. Tot i això, abans s’informen sobre els elements característics de cada lloc “per conèixer la seva història”. Per això, les excursions també els serveixen per aprendre els elements imprescindibles sobre cada poble o ciutat que trepitgen. Els racons de la Catalunya Central Entre les destinacions que més han captivat aquesta família a la Catalunya Central hi ha Copons, Òdena i Sant Quirze Safaja. En el cas de Copons, Viola destaca que els va captivar el Gorg del Nafre “per la seva bellesa”. A Òdena, van quedar embruixats pel castell, ja que consideren que “permet conèixer de prop la història del municipi”. Finalment, els va agradar conèixer “la vinculació de Sant Quirze Safaja amb el poeta Màrius Torres”. Aquests són alguns dels que més han gaudit, però Viola reconeix que “escollir una costa”. De fet, Viola explica que la Catalunya Central els ha sorprès “ja que és un lloc molt desconegut, però accessible, ja que la seva situació geogràfica la fa propera a tot arreu”. Sobre el futur, un cop recorrin tots els municipis de Catalunya, al voltant del 2025, segons calcula Viola, “no els tornarem a visitar tots de nou”, apunta. Tot i això, ja preparen un llistat de ciutats i pobles que volen tornar a veure. La Fira de l´Aixada de Manresa, la Festa de l´Arbre de Maig d´Igualada o la de l´Escudella a Castellterçol són algunes de les celebracions que la família que forma ‘Catalunya poble a poble’ vol visitar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here