Artés recupera a l’abril la fira multisectorial, amb l’automoció i la maquinària de puntals

0
336

Artés tornarà a celebrar aquest any la fira multisectorial, que acumula dos anys d?excepcionalitat per la pandèmia. La que serà la seva 61a edició tornarà a ser presencial, el cap de setmana del 23 i 24 d’abril. El 2020 va haver de suspendre’s del tot, ja que s’escanejava en ple confinament, i el 2021 se’n va fer una edició virtual, a causa de les mesures restrictives que hi havia vigents. Aquest cop, la comissió organitzadora es prepara per recuperar la normalitat i està ultimant els detalls de la programació. Fonts de l’organització van destacar que la fira tornarà a tenir al sector de l’automoció i la maquinària agrícola i industrial els seus principals reclams, encara que hi haurà expositors d’altres àmbits que en reforçaran el caràcter multisectorial. En paral·lel hi haurà tot un ampli ventall d’activitats culturals que a la jornada de dissabte conviuran amb les del dia de Sant Jordi, amb què aquest any coincidirà i que ampliarà les propostes de la jornada. Tot el recinte firal i altres punts d’interès es podran fer amb el tren de fira, una iniciativa que introdueix la Unió de Botiguers d’Artés. Aquest any també es vol consolidar l’espai destinat a la sobirania alimentària, que havia començat a introduir-se a les edicions prèvies a la pandèmia. Fonts de la comissió organitzadora destaquen que “la tornada a la terra ia les formes de vida més sostenibles és gairebé una obligació en un context dʻemergència climàtica i de defensa de drets”. Per això s’amplia l’aposta, que tindrà lloc a la plaça de l’Església amb tota una oferta de productors de proximitat, i on també tindrà lloc la Fira de la Cervesa Artesana. Una altra de les activitats que es vol fer créixer, complementant la importància que té per a la fira el món del motor, és la de l’antiga automoció. En una iniciativa de l´Associació d´Empresaris del Polígon d´Artés, el polígon acollirà una trobada de cotxes clàssics, amb la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages. Així mateix, torna la històrica trobada de motos antigues amb aficionats del Bages i el Lluçanès amb la col·laboració de Moto Club Manresa. Tot això reforça el pes d’aquest sector en un certamen que, als inicis, estava dedicat exclusivament al vehicle d’ocasió, i portava el nom de Fira del Vehiculo Usado. L’aposta per la digitalització iniciada a l’edició anterior de la fira es manté, de manera que els participants disposaran d’una doble plataforma promocional. D’aquesta manera, a banda d’exposar el producte als carrers, els expositors que ho desitgin podran fer-ho també en un estand virtual a la web fira.artes.cat. L’organització confia que, malgrat el contratemps i les dificultats que han suposat per a molts la pandèmia, la Fira d’Artés «pot recuperar la seva esplendor i continuar consolidant-se com una de les més multitudinàries del Bages».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here