Els nens de Sallent celebren un carnestoltes fet a la seva mida

0
228

Després de l’arribada del rei Carnaval dijous a la nit, ahir el Carnaval de Sallent va dedicar la jornada als més petits del poble, que van demostrar que també tenien ganes de recuperar la gresca amb una festa dissenyada al seu gust. El parc Pere Sallés va ser el centre del carnestoltes infantil, on els nens es va trobar de nou amb el seu peculiar rei Carnestoltes: el Pollanstrunski. Una rua, un dinar popular i una gimcana van ser els actes principals de la festa. La versió infantil del Carnaval sallentí va arrencar al migdia amb l’arribada de la comitiva que acompanyava el Pollanstrunski, que va sorprendre els assistents entrant al parc Pere Sallés amb una espectacular limusina. Després d’un petit discurs d’inici de festa, a càrrec dels representants del Mini Carrilet (el planter del Carrilet, entitat que organitza la festa), hi va haver el ball del gegant Maqui, acompanyat dels minimaquis, petites versions d’aquesta figura que han confeccionat els petits del poble. Tot seguit, va posar en marxa la rua de disfresses animada per una xaranga i per una gran banda de l’Escola de Música de Sallent, plena de petits músics locals, que van omplir de gresca el centre de la població. Després del parèntesi de la pandèmia, les màscares van donar pas a les disfresses. Els actes es van completar amb un esmorzar i, ja a la tarda, es va fer una gimcana i un final de festa per acomiadar el rei Carnaval. Aquest any el carnestoltes infantil va prendre una rellevància especial perquè, per primera vegada, el van organitzar els mateixos nens, amb la col·laboració del Carrilet i el grup Roques Albes. Així, van tenir una festa a mida i el seu gust.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here