Sant Fruitós reuneix milers de persones al Bosquet per la Festa de l’Arròs

0
136

L’ambient festiu i popular de la Festa de l’Arròs ha tornat a omplir aquest migdia el Bosquet de Sant Fruitós, després del parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia. El retorn de l’emblemàtica celebració, declarada d’interès turístic, ha reunit milers de persones que han gaudit de les cercaviles dels gegants, els balls de sardanes i un dinar de la mà del grup dels Cuiners de l’Arròs. Un cop més, s’han repartit les tradicionals 3.200 racions, amb la diferència que aquest any els tiquets es van distribuir prèviament per internet per evitar aglomeracions, i aquests es van esgotar en només dues hores. En aquesta ocasió, la celebració ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat, la santpedorenca Laura Vilagrà, i el director dels Serveis Territorials del departament de Presidència de la Catalunya Central, Ferran Martínez, entre altres autoritats polítiques de la comarca. Durant la seva intervenció, Vilagrà ha celebrat l’oportunitat de tornar a viure amb plenitud la festa “després de dos anys molt difícils”. En aquest sentit, ha afirmat que l’esperança del Govern “és recuperar de mica en mica la normalitat i retirar mesures com la màscara”. A la mateixa línia, l’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan, ha expressat que “només cal mirar la quantitat d’assistents per saber les ganes que tenia la gent de trobar-se i compartir un dinar”. Després de la recepció de les autoritats, s’ha dut a terme la projecció de parelles al Bosquet, que aquest any ha comptat amb la participació del centre ocupacional La Sagrera. Seguidament, el cap del grup dels Cuiners de l’Arròs, Genís Noguera, ha intervingut per rendir homenatge a Josep Maria Fonts, l’exdirectiu del FC Fruitosenc que va morir el novembre passat. “Era una persona molt vinculada a la tradició i aquest any no ha estat el mateix sense ell”, ha remarcat Noguera. Abans de la benedicció de l’arròs, també s’ha homenatjat Miquel Domínguez i Damiana Parra, una de les parelles que va servir l’arròs el 1967. Un cop les autoritats han fet el primer tast, s’ha començat a repartir l’arròs entre els assistents .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here