Santpedor recordarà la ruta que feien les dones per rentar la roba

0
265

Visita guiada a la font de les escales al febrer | ARXIU/AJ.SANTPEDOR L’oficina de turisme de Santpedor farà, el proper dissabte 5 de març, una visita guiada per conèixer el recorregut que feien les dones santpedorenques a principis del segle XX per anar a rentar roba als safareigs del costat de cal Sequiaire . La ruta, en el marc del servei regular de visites guiades de loficina, serà duns 6 quilòmetres i amb una durada aproximada de dues hores i mitja. El recorregut sortirà des de l’oficina de turisme de Santpedor, ubicada a Cal Clarassó, i anirà en direcció a cal Sequiaire. Tot i que la Sèquia creua durant un bon tram el terme de Santpedor, durant segles la gent del poble no tenia accés a aquesta aigua. Les més perjudicades eren les dones, que havien de fer llargs recorreguts per proveir-se d’aigua de pous llunyans i carretejar pesats coss plens de roba mullada. Durant el camí es parlarà de l’aeròdrom de la guerra civil a Santpedor, de la relació històrica del municipi i les dones amb la Sèquia, del pont de la casa cremada (la casa de la Riera), la font de la Riera , el pont- aqüeducte sobre el riu d’Or i els antics safareigs del riu d’Or, entre d’altres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here