Trànsit instal·larà radars de tram a la C-15 a Igualada ia la C-14 a Bassella

0
327

El Servei Català de Trànsit instal·larà radars de tram a la C-14 a Basella ia la C-15, a Igualada, segons ha explicat el director del Servei Català de Trànsit (SCT) Ramon Lamiel a la presentació del balanç de sinistralitat del 2021 a la Catalunya Central. Segons va concretar Lamiel, el radar de la C-14 a Basella entrarà en funcionament aquest mateix any, encara que no va precisar la data exacta perquè en aquest cas, igual que al dels altres quatre radars de tram previstos per a aquest any, estan pendents de poder completar la instal·lació d’alguns components. El passat any, dues persones van perdre la vida en aquesta carretera al terme municipal de Basella i aquest any, també hi ha hagut ja una víctima mortal en un accident. El mateix Lamiel també va detallar que en el cas de la C-15, a l’entorn d’Igualada, s’ha fet l’anàlisi dels que hi ha i s’ha vist la necessitat d’un radar de tram. De totes maneres, aquest radar de tram no forma part dels cinc que preveu engegar aquest 2022, sinó que serà més endavant. La C-15 s’ha de convertir en autovia al tram entre Capellades i Igualada, i entre Capellades i Vilafranca s’ha de transformar en el format 2+1, amb una mitjana que separi els dos carrils. Descens dels accidents mortals El 2021, a la xarxa interurbana de la vegueria de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Moianès, Solsonès, Osona i part d’Anoia) va registrar 10 víctimes mortals en accident, davant del 15 del 2019, darrer any prepandèmia . La delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, ha assegurat que es tracta de dades “positives” però ha remarcat que “cal continuar treballant perquè la sinistralitat segueixi baixant”. Respecte a la sinistralitat de l’any passat en aquest territori, Lamiel ha remarcat que 4 de les 10 víctimes mortals a la Catalunya Central van ser motoristes i va anunciar que per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu «durem a terme una triple acció: campanyes informatives, formació a la carretera i controls més dinàmics amb l?ús de motos espiell». Per aquest any està previst que es posin en funcionament dues motos d’aquest tipus, i tres més el proper any, a nivell de tot Catalunya. Lamiel també va destacar que entre les 10 víctimes mortals de l’any passat a la vegueria central, 9 eren homes (vuit conductors i un passatger davanter) i un era dona (una conductora). De les víctimes també destaca que la meitat, cinc, tenien entre 55 i 64 anys, i que set dels deu accidents hi havia més d’un vehicle implicat i cap no va ser per atropellament. Quant a dies de la setmana, quatre sinistres es van produir en dia feiner, dos en divendres o vigília de festiu, un en dissabte, un en diumenge i dos en operació especial. Les xifres per comarca Al detall de xifres per comarca, al Bages es van produir dues víctimes mortals, una a la C-55 a Sant Joan de Vilatorrada i una altra a la B-413 a Avinyó. A la C-55 també va perdre la vida una conductora, però aquest cas va ser a zona urbana, a Monistrol de Montserrat i no computa en les dades presentades aquest dimarts. El 2019, a la comarca hi va haver vuit morts en sinistres a la xarxa interurbana. Al Berguedà hi va haver un accident mortal, a la C-16 a Cercs; i al Moianès hi va haver un accident mortal a la C-59, a Moià. També a Moià una dona va morir atropellada, però com en el cas de Monistrol, no està inclosa a les dades presentades aquest dimarts a Vic perquè va ser en trama urbana. Tant al Berguedà com al Moianès, el 2019 no hi va haver cap accident mortal. Al Solsonès, no hi va haver cap víctima mortal en accident de trànsit durant l’any passat, davant del dos del 2019. Pel que fa a les carreteres de tota la comarca de l’Anoia, l’any passat es van produir dos accidents mortals però no consten a les dades de la vegueria de la Catalunya Central ja que es van produir a l’àmbit del Penedès. En el cas d’Anoia, es pot constatar una reducció important respecte al 2019 quan al conjunt de la comarca hi va haver 12 víctimes mortals. Mal inici d’any Tot i el descens de la mortalitat de l’any passat, Lamiel ha alertat que el 2022 s’ha iniciat amb un repunt en comparació del 2021 i que a nivell de tot Catalunya, ja hi ha hagut 25 víctimes mortals a les carreteres a 22 accidents. Durant el mateix període de l’any passat, a les carreteres catalanes van perdre la vida 10 persones a 10 accidents mortals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here