Una vintena d’edificis municipals projecten instal·lacions solars

0
394

L’Agència Comarcal de l’Energia del Consell Comarcal del Bages ha lliurat aquest mes de febrer un total de divuit projectes executius d’instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum d’equipaments municipals als ajuntaments de la comarca. En total, s’han redactat divuit projectes per a divuit equipaments de divuit municipis diferents amb l’objectiu que serveixin perquè els consistoris sol·licitin ajudes econòmiques que actualment estan obertes. El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, destaca que «una de les característiques de la majoria d’aquests projectes és que s’han projectat en la modalitat d’autoconsum compartit o col·lectiu per donar autoconsum a diversos equipaments municipals propers, situats a menys de 500 metres». La normativa espanyola aprovada a finals del 2019 «permet realitzar una única instal·lació fotovoltaica en una teulada municipal i que es beneficiïn a la factura altres equipaments consumidors propers», afegeix el conseller. Els divuit projectes d’energia fotovoltaica a les teulades municipals se sumen als dotze redactats a principis del 2021 i els dos del 2019. Més projectes a la primavera L’Agència Comarcal de l’Energia redacta actualment nou projectes més, que té la previsió de lliurar a l’abril, i ja planeja una nova ronda de redacció de projectes a partir de la primavera. Els divuit projectes presentats aquest mes de febrer es corresponen als municipis de Santpedor, Rajadell, Aguilar de Segarra, Callús, Talamanca, Artès, Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, El Pont de Vilomara i Rocafort , Cardona, Castellnou, Sant Frutós de Bages, Santa Maria d’Oló, Sant Vicent de Castellet, Sant Mateu de Bages i Navàs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here