Els professionals d’infermeria ja han prescrit més de 8.000 tractaments

0
288

Els equips datenció primària de la Regió Sanitària de Catalunya Central (RSCC) ja ofereixen la prescripció infermera, a través de la qual els professionals dinfermeria acreditats poden prescriure tractaments amb signatura pròpia i mitjançant la recepta electrònica. En poc més d’un any des de la implantació i fins al 13 de febrer passat s’han prescrit un total de 8.270 tractaments. El desplegament es va iniciar en l’atenció primària i, per tant, és on s’han fet més prescripcions. Pel que fa als medicaments que estan autoritzats a prescriure existeixen, entre d’altres, protectors gàstrics, analgèsics, antiinflamatoris, productes per a la tos, vitamines o suplements minerals. Les prescripcions més habituals a la RSCC són les relacionades amb productes sanitaris (52,54%). Pel que fa als medicaments, el gruix correspon a analgèsics (36,82%), seguit d’antiinflamatoris (4,61%), suplements minerals (1,46%), productes per a la tos (1,06%), fàrmacs usats en la dependència a la nicotina (0,88%) i mucolítics (0,77%). Per tal de poder signar la prescripció en el format de recepta electrònica, cal que els professionals tinguin l’acreditació prèvia corresponent. Precisament, des que es va posar en funcionament, fa poc més d’un any, s’han acreditat 355 infermeres i infermers de la RSCC: 130 professionals a la comarca del Bages, 109 a Osona, 81 a Anoia, 27 al Berguedà, 5 a el Moianès i 3 al Solsonès. La prescripció electrònica amb signatura pròpia era una reclamació històrica de la professió, ja que permet millorar la qualitat de latenció i disminuir la duplicitat de visites i les esperes de la ciutadania. El procés per obtenir l’acreditació és llarg i complex i s’ha anat desplegant de manera progressiva per tot el país.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here