Sallent acomiada la reina Carnestoltes en una concorreguda rua

0
114

Sallent es va acomiadar ahir de la festa més esbojarrada de l’any amb una rua mortuòria encapçalada per la reina Carnaval. La concorreguda cercavila va comptar principalment amb la participació de la gent del poble, que no van faltar al tradicional comiat d’un Carnestoltes que aquest any s’ha viscut amb especial entusiasme després del parèntesi de l’any passat a conseqüència de la pandèmia. El Carnaval, que aquest any arriba a la 45a edició, s’ha celebrat a l’engròs amb la recuperació del format de set dies, amb la reincorporació de dijous gros. En aquesta ocasió, la protagonista de l’obertura de la festa gran de Sallent va ser una reina Carnaval amb aires de Teresita, que ahir no es va cremar, com és habitual, ja que la població la tornarà a rebre a l’edició d’aquest estiu. La vigília de la protagonista de la nit va arrencar a la plaça de la Verdura amb molta expectació per part del públic. Després que un petard marqués l’inici de la vetllada, un dels organitzadors es va dirigir als assistents vestits amb adorns fúnebres per anunciar-los que la reina Carnaval estava a punt de sortir en un viatge per l’espai i calia acomiadar-la com mana la tradició sallentina. Minuts després, la cercavila va començar a desfilar en direcció a la plaça de la Pau amb la carrossa de la reina Carnaval al capdavant, envoltada pels dimonis alats, els personatges clàssics encarregats d’acabar amb el rei Carnaval en els darrers anys. Els participants seguien el recorregut mentre ballaven al ritme de les xarangues Zebrass i Màgic per dir adéu als dies de gresca que s’han viscut al poble. Entre els assistents hi havia les sallentines Marisa Badia i Mireia Prat, que explicaven que l’enterrament de la sardina sempre té un accent molt local. «És un dia que no trobes tanta gent perquè la majoria de participants són del poble», destacaven. Fins i tot afegien que hi ha gent que es demana festa l?endemà per poder celebrar amb plenitud un comiat que s?allarga més enllà de la mitjanit, amb concerts com el del grup de versions La Tropical, que va ser un dels encarregats de tocar ahir. La rua va culminar a la torre del Gas, des d’on els assistents van gaudir d’un castell de focs, més espectacular que altres anys, i es van acomiadar de la reina Carnaval, que es preparava per al viatge a l’espai. A partir d’una projecció, els espectadors van presenciar com la sortida amb coet es veia interrompuda pels dimonis alats, de manera que es van quedar sense saber on va anar a parar la reina més estimada pels sallentins. «No podem revelar on és, però segur que tornarà a visitar el poble ben aviat», comentava amb un somriure Carles Vera, president del Carrilet, entitat organitzadora del Carnaval. Mentre aprofitava les últimes hores de disbauxa, posava de manifest que «la participació en el conjunt d’activitats ha estat bona, encara que la rua de dissabte va ser menys concorreguda que altres anys». Tot i això, feia un balanç positiu del retorn d’una festa popular que la gent del poble té marcada al seu calendari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here