Fem Poble lamenta el fracàs dels pisos cooperatius que havia previst fer a Sallent

0
88

Fem Poble Sallent, a l’oposició del consistori bagenc, ha lamentat «el fracàs anunciat» del projecte de l’Ajuntament de Sallent per destinar un edifici municipal a habitatge cooperatiu, que ara ha deixat en suspens per la falta dels socis necessaris per tirar endavant . Segons el regidor de Fem Poble Guillem Cabra, era «una iniciativa molt necessària, però mal planejada des de l’origen». Ara, el govern d’ERC ha anunciat que es replanteja el model de vivenda per a l’edifici de Bisbe Valls i Fem Poble aposta per convertir-lo en un equipament de pisos tutelats. La candidatura municipalista assegurava ahir que va recolzar des del primer moment el projecte «però va avisar el govern que s’havia de reorientar perquè així no funcionaria». Cabra assenyala que “es tractava d’un pla desproporcionat per a Sallent, a preus massa elevats i sense un impuls social darrere”. Fem Poble considera que «part del fracàs s’ha degut a la despreocupació del govern municipal, que ha delegat la protecció del dret a l’habitatge a un tercer, sense fer servir tots els esforços per fer-ho possible». Després de diverses crides a la població, el projecte s’ha descartat per falta de veïns que volguessin formar-ne part. Fem Poble creu que un dels motius és que «el cost econòmic feia difícil accedir a les vivendes, encara més per als joves». El grup polític, actualment a l’oposició, lamenta que el govern «ha començat la casa per la teulada i s’ha dedicat a fer propaganda política sense resultat tangible». Cabra també ha recordat que fa anys que han posat sobre la taula un projecte global en polítiques d’habitatge “que no passa per crear petits bolets sinó convertir-lo en una preocupació central de l’Ajuntament”. Algunes de les mesures que creuen necessàries són la implantació d?una oficina local d?habitatge, disposar d?un cens per localitzar els pisos buits i «l?impuls d?un programa de rehabilitació d?habitatge antic, amb un pressupost generós» . Cabra també apunta a l’aposta per la masoveria urbana, l’habitatge cooperatiu a petita escala i els ajuts a l’emancipació dels joves. Ara que el projecte d’habitatge cooperatiu ha quedat aturat, Fem Poble aposta per convertir l’edifici de la plaça de la Pau en un equipament de pisos tutelats, que respongui a la necessitat d’aquest tipus d’habitatge per a persones grans amb un cert grau d’autonomia. El projecte per posar en marxa un habitatge cooperatiu amb 18 pisos a un edifici municipal del carrer Bisbe Valls de Sallent, promogut per la cooperativa barcelonina La Dinamo, amb el suport de l’Ateneu de la Catalunya Central i de l’Ajuntament, no ha aconseguit el suport necessari i el consistori l’ha deixat en suspens. Ara, l’Ajuntament de Sallent vol plantejar alternatives d’habitatge per poder donar ús a l’edifici, com ara el lloguer social o els pisos tutelats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here