Cardona inaugura l’accés a l’escola Patrocini, que tanca una reivindicació històrica

0
86

Amb l’estrena del nou accés a l’escola Patrocini, el municipi de Cardona ha fet realitat una reivindicació de fa més de trenta anys. Ahir al migdia, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, van visitar el centre educatiu i van inaugurar oficialment la nova entrada, que ha permès millorar l’accessibilitat i la seguretat a l’escola cardonina i la connexió amb el seu entorn. L‟actuació, que ha suposat una inversió de més de 320.000 euros, ha estat finançada pel Departament d‟Educació i Presidència il‟Ajuntament. Els treballs han comportat l’obertura d’una nova entrada pel carrer de Ramon Puig i Molins que substitueix el de la plaça Maragall, que era provisional i presentava molts problemes d’accessibilitat. El conseller d?Educació, Josep González-Cambray, destacava ahir, després de la visita al centre, que «és un accés molt viu, que ens obre al barri i que ens dóna les condicions de seguretat i accessibilitat a l?escola». A la mateixa línia, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va voler subratllar la “importància d’aquesta obra per al barri i per al sistema educatiu”, que permet tenir “una zona més segura i agradable i connectar l’escola amb la comunitat”. A banda de les millores de l’accés a l’escola, la intervenció de la zona també ha inclòs l’adequació de la plaça dels 100 pisos, finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). de Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar que «és una intervenció que lliga educació i regeneració urbana i, per tant, l’àmbit educatiu i el comunitari.» Prèviament a la visita a l’escola Patrocini, tots dos consellers, juntament amb l’alcalde, es van reunir amb els representants de tots els centres educatius del municipi, amb qui, segons Cambray, «van compartir reptes i la situació actual del sistema educatiu català» Prejubilacions a la concertada El conseller d’Educació va anunciar durant la visi Cardona que els docents de l’escola concertada podran tornar a jubilar-se parcialment als 62 anys, una mesura que van perdre arran de les retallades. Pel que fa a l’anunci dels sindicats de l’escola concertada de convocar una vaga per als dies 15 i 16 de març, el conseller va dir que respecten el dret a vaga, però va afirmar que «en menys d’un any ja hem donat resposta a demandes històriques ». Sobre l’avançament del curs escolar, Cambray ha apuntat que “encara estem a temps de millorar la proposta” i ha dit que “ara hem de consensuar amb tothom com acabem concretant aquesta decisió pel proper curs”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here