Navarcles preveu afrontar la millora de l’àrea del Pla de Cal Tàpies aquest any

0
146

L’Ajuntament de Navarcles vol afrontar aquest any la reordenació i recuperació de les àrees del Pla de Cal Tàpies i la font de la Cura per potenciar-les paisatgísticament i adequar-les com a àrees d’oci i serveis al costat del riu. És una de les principals inversions previstes pel consistori dins del pressupost municipal que ha aprovat aquest 2022, que puja a poc més de 6 milions d’euros. La idea del consistori, a partir d’una adequació redactada al seu moment per la Diputació de Barcelona, ​​és crear un gran pulmó verd amb diversos usos possibles: espais lúdics, àrea d’autocaravanes, esplanada multifuncional, jardins, entre d’altres, tenint present l’entorn de la ribera del riu Calders. Es tracta de dues zones molt properes entre si, que en el planejament urbanístic vigent estan qualificades com a zones verdes i que sumen prop de 13.000 metres quadrats de terreny, que el consistori considera que té infrautilitzades. L’estudi que es va lliurar a l’Ajuntament té com a eix central donar valor a aquests dos espais per a ús ciutadà vinculat a la natura, potenciant les zones d’estada i joc infantil, així com les de passeig i contemplació en relació amb el riu (la plana de Cal Tàpies és al costat del tram final del riu Calders, just després de la presa del llac). Alhora, es vol preservar uns àmbits d’aparcament per a vehicles per poder mantenir l’ús ludicoesportiu del llac i l’estacionament i l’accés dels pescadors, dels serveis i del veïnat. L’àmbit de la font de la Cura era l’antic espai de la font de la masia de la Cura, i ja fa anys que l’Ajuntament el van arreglar parcialment amb un espai lúdic per a la gent gran i un aparcament per a autocaravanes. La zona del Pla de Cal Tàpies és actualment un espai erm utilitzat majoritàriament com a aparcament de vehicles a la vora del riu. La del Pla de Cal Tàpies i la font de la Cura és una de les partides destacades del capítol d’inversions del pressupost municipal de Navarcles per a aquest 2022, que puja a 6.311.889 euros. És només l’1,09% superior al de l’any 2021. Segons fonts municipals, es tracta d’un pressupost «continuista», que s’ha elaborat «amb molta prudència atesa l’actual situació econòmica que es viu globalment. Tot i això, inclouen un augment del 15,52% de la partida destinada a l’ajuda a entitats i persones». A banda del projecte esmentat, entre les inversions previstes destaca també el trasllat de la caseta de la captació d’aigua per al reg municipal del carrer Monestir al carrer Ubac; avançar en la renovació de l’enllumenat a les vies urbanes; la implantació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals; la construcció del menjador de l´escola Catalunya Edifici Vermell; l’obertura d’un carrer sota el nou edifici del centre d’assistència primària (CAP), inaugurat recentment; i millores a l’auditori ia la Creueta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here