Santpedor celebra la segona de les visites guiades, que recorre la relació de les dones amb la Sèquia

0
227

Una trentena de persones va prendre part dissabte a la segona de les visites guiades impulsades per l’oficina de turisme de Santpedor per conèixer el recorregut que feien les dones santpedorenses a principis del segle XX per anar a rentar roba als safareigs del costat de cal Sequiaire . Tot i que la Sèquia creua durant un bon tram el terme de Santpedor, durant segles la gent del poble no tenia accés a aquesta aigua. Les més perjudicades eren les dones, que havien de fer llargs recorreguts per proveir-se d’aigua de pous llunyans i carretejar pesats coss plens de roba mullada des dels safareigs. Durant el camí es va parlar de l’aeròdrom de la guerra civil a Santpedor, de la relació històrica del municipi i les dones amb la Sèquia, del pont de la casa cremada (la casa de la Riera), la font de la Riera, el pont- aqüeducte sobre el riu d’Or i els antics safareigs del riu d’Or, entre d’altres. La visita s´engloba en la iniciativa de la regidoria de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble a través d´un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here