El Marroc és el país d’origen clarament predominant a quatre comarques

0
304

A Catalunya hi ha actualment una població estrangera composta per 1,2 milions de persones | ARXIU/AR El Bages, Berguedà, Solsonès i Anoia són les quatre comarques de casa nostra on hi ha una nacionalitat clarament més predominant (una tercera part, o més) entre la població estrangera, ia totes elles és la marroquina. El cas més evident és el d’Anoia, on s’acosten pràcticament a la meitat del total (són el 44%). En el cas del Bages, també estan per sobre del 40%, amb prop de 10.000 persones provinents d’aquest país, mentre que la segona nacionalitat, que en aquest cas és la romanesa, ja baixa fins al 10%, i les tres següents ( Hondures, Colòmbia i la Xina) tenen ja menys d’un miler de residents a la comarca. El Moianès, la Cerdanya i l’Alt Urgell són les tres que no compleixen el predomini del Marroc, i en tots tres casos es dóna, a més, un pes representatiu molt més repartit entre les nacionalitats predominants. Així, al Moianès, els malians són els més presents entre la població entrangera, però amb prou feines suposen el 15,7%, i l’Índia i Romania són nacionalitats que se situen al 10% del total. A la Cerdanya, el predominant és el col·lectiu colombià i no arriba al 15%. Pel que fa a la comunitat ucraïnesa, desgraciadament ara situada al focus de l’actualitat pel conflicte bèl·lic i el drama dels refugiats, segons aquestes dades d’1 de gener de 2021 és la quarta nacionalitat estrangera amb més representació al Solsonès, on constaven aleshores 46 persones. Al conjunt de les comarques de l’àrea d’influència de Regió7 sumen més d’un miler de persones (1.116 segons les xifres del 2020), més de la meitat de les quals (690), al Bages. La població estrangera resident a Catalunya era de 1.250.665 persones a 1 de gener de 2021, cosa que representa el 16,1% de la població catalana, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). El nombre d’estrangers ha disminuït en 9.954 persones respecte a un any enrere, una disminució interanual del 0,8%. En el mateix període, la població de nacionalitat espanyola experimenta un decreixement de 7.163 persones. Per nacionalitats, destaquen els increments de població originària de Colòmbia (2.439), el Regne Unit (1.906), Hondures (1.617) i Itàlia (1.195). Per contra, les nacionalitats que més disminueixen són les de Romania (2.879), Bolívia (2.594), Equador (1.814) i Rússia (1.802).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here