Bages i Moianès reciclen 270 tones de roba mitjançant el Consorci

0
79

El programa Roba Amiga, que recull roba usada a través de 58 contenidors situats a municipis del Bages i el Moianès, ha aconseguit recuperar més de 270.000 quilos de roba durant el 2021, en un projecte liderat pel Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i que és gestionat per l’entitat Solidança. Aquest projecte té una finalitat ambiental, de conversió de residus en recursos, i també és un projecte social per crear llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social. I és que la roba que diposita la ciutadania, un cop classificada, es ven a una botiga de Manresa, creant 2 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió i oferint producte a preu molt assequible per a famílies en situació de vulnerabilitat. Segons els càlculs del Consorci de Residus, amb les 270 tones de roba recollida al llarg del passat any s’ha evitat que la roba vagi a parar al dipòsit de residus, s’ha estalviat que 2.234 kg d’emissions de CO2 vagin a parar a la atmosfera, «i l’economia circular s’ha fomentat amb valor social». Aquestes xifres situen els municipis consorciats com un dels territoris referents del projecte de Solidança/Roba Amiga. La ciutadania, en aquests contenidors, pot dipositar roba utilitzada però encara en bon estat, neta i plegada i en una bossa de plàstic o de paper. Tots els residus tèxtils recollits són seleccionats, es trien les peces de roba que es poden aprofitar per tornar a introduir-les al circuit comercial, a preus molt assequibles, i generant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here