Artés preveu rehabilitar aquest any la primera planta de la Casa Museu

0
326

L’Ajuntament d’Artés espera poder començar a afrontar aquest any una nova fase de rehabilitació de la futura Casa Museu, en aquest cas centrada a la planta primera de l’immoble, on hi ha ubicades nou tines de vi descobertes recentment. Aquestes obres arribaran després de la intervenció que ja es va fer fa un parell d’anys de rehabilitació i consolidació de l’estructura de l’edifici que hi ha al costat i que l’Ajuntament va adquirir per poder fer l’ampliació del museu. El govern municipal ja ha encarregat la redacció del projecte dʻaquesta nova fase, si bé la seva execució està pendent de lʻacceptació per part de la Diputació de Barcelona de la sol·licitud que li farà lʻAjuntament per poder destinar-la uns 150.000 euros dʻajuda. Es tracta d’un paquet de 485.000 euros provinents del Programa General d’Inversions de la Diputació, però dels quals se n’ha de detallar la destinació, i que en part l’Ajuntament voldria per a la Casa Museu. La resta serien per a una àrea esportiva a l’aire lliure a l’escola bressol i per adequar la vorera del carrer Rocafort, i encara quedarien 90.000 pendents de decidir què es vol fer, segons ha explicat l’alcalde d’Artés , Enric Forcada. La darrera paraula la té la Diputació, que és qui haurà de donar el vistiplau a la sol·licitud que li faci l’Ajuntament un cop disposi del projecte. Si sadequa a les finalitats de la subvenció, es tiraran endavant les obres, que lAjuntament com a mínim voldria iniciar dins aquest mateix any. A grans trets, inclouen l’adequació de tota la planta on hi ha les nou tines, amb el condicionament del sòl i la il·luminació perquè es puguin visitar com un espai museïtzat dedicat al procés de fabricació del vi. La resta d’usos, per concretar La rehabilitació d’aquesta planta seria un pas més en el condicionament de la futura Casa Museu d’Artés, però encara faltaran per habilitar dues plantes més, i la terrassa, a banda de la instal·lació d’un ascensor que les connecti i ajudi a distribuir lespai entre els dos edificis, així com dels serveis daigua, llum, fibra òptica i calefacció. A més, s’han de concretar els usos que tindria tot aquest àmbit pendent de museïtzar, i en funció d’això, els interiors es condicionaran d’una manera o altra. De fet, l’Ajuntament va dur a terme un procés participatiu per captar les preferències dels veïns pel que fa als usos de la Casa Museu. Va consistir en dues visites guiades a l’espai i una enquesta posterior per prioritzar els possibles usos de cadascuna de les plantes. Els participants en aquesta enquesta van donar com a opcions dús prioritàries dedicar un espai a explicar el procés de fabricació del vi (amb el 71,9% de suports), que podrà satisfer-se amb la planta que ara es vol habilitar. També es demanava condicionar una sala per a conferències i xerrades (amb el 64,7% de suports), disposar d´un bar amb servei a l´exterior (amb el 63,6% dels vots), i ubicar una zona d´alberg en una de les parts de la Casa Museu (amb el suport del 61,3%). A partir d’aquí, es va desenvolupar una proposta tècnica per donar cabuda a cadascun d’aquests espais, i que s’anirà desenvolupant a les fases posteriors.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here