Cardona prepara una xarxa d’acollida davant de la crisi humanitària a Ucraïna

0
79

L’Ajuntament de Cardona, en una trobada amb Serveis Socials i entitats socials del municipi -Càritas, Creu Roja i Estela Huella- van acordar donar resposta de manera coordinada a la crisi humanitària d’Ucraïna seguint les indicacions de les federacions d’ONG i del Fons Català de Cooperació. Entre les principals accions, es recomana canalitzar la solidaritat amb el poble ucraïnès amb aportacions econòmiques a entitats que treballen sobre el terreny i, per tant, es descarta temporalment la recollida de material i productes de primera necessitat. En cas que hi hagués alguna família que arribés a Cardona, es trucaria en funció de les seves necessitats. Davant la necessitat d’acollida, l’Ajuntament ha engegat un registre de cardonins i cardones que estiguin disposats i puguin acollir persones que fugen de la guerra, i que tenen la necessitat d’un habitatge, a través de dos formularis. Per part seva, l’Ajuntament ha posat a disposició alguns dels allotjaments col·lectius protegits. El primer, per cedir un habitatge complet i, el segon, per cedir un espai al mateix habitatge on resideix habitualment la unitat familiar. Els formularis també es podran recollir i lliurar presencialment a Serveis Socials en horari d’atenció al públic, de 8.30 a 13.30 hores (de dilluns a divendres). Creu Roja és l’organisme que està gestionant l’acolliment de persones ucraïneses a Catalunya, que avui dia se n’han acollit milers a tot el país. En el cas dels menors no acompanyats, qui gestiona l’acollida és la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència). És molt important seguir només les indicacions de les entitats i els organismes que treballen sobre el terreny a través dels seus canals oficials, davant de la detecció d’alguns intents d’estafa. Properament està prevista una jornada de sensibilització a Cardona sobre el conflicte a Ucraïna amb veus expertes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here