El Pont de Vilomara implantarà el sistema de recollida amb contenidors tancats a mitjans de maig

0
89

Després de l’entrada en funcionament d’aquest model a Sallent, que es durà a terme durant aquest mes de març, el municipi següent que implantarà el model de contenidors tancats serà El Pont de Vilomara i Rocafort. La implantació d’aquest sistema al municipi està prevista per a mitjans de maig i aviat començarà la campanya informativa a veïns, comerços i indústries. Rajadell, Balsareny i dos barris de Sant Fruitós van ser els primers municipis que van pujar al carro d’aquest nou model de recollida de residus amb contenidors tancats que engegava el Consorci del Bages per a la gestió de residus a través d’una prova pilot. Les bones dades i l’experiència d’aquests anys han demostrat l’èxit del sistema i ara comença la fase d’implantació d’aquest model a deu municipis més de la comarca. El primer serà Sallent, durant aquest mes de març, i al llarg dels propers mesos s’hi afegiran, a més del Pont de Vilomara i Rocafort, Mura, Talamanca, Aguilar de Segarra, Fonollosa, Sant Mateu de Bages, Almadraba de Bages i Castellfollit del Boix. La ciutat de Manresa també té previst implantar i gestionar un sistema de contenidors tancats, i ha comptat amb la col·laboració del Consorci per treballar per fer realitat aquest projecte. El canvi més important d‟aquest sistema cap al model actual és que els contenidors d‟orgànica i de resta estan tancats i només podran obrir-se amb una targeta personalitzada que tindrà cada llar. Els contenidors de resta -on es llancen els residus que ja no es poden reciclar i que pararan a l’abocador- només es podran obrir un dia concret a la setmana. Els contenidors d’orgànica, que també seran d’accés amb targeta, es podran obrir cada dia, igual que els d’envasos, paper i vidre, que continuaran sent d’accés lliure, com fins ara. Una altra diferència davant de l’actual model és que les àrees de contenidors comptaran amb totes les fraccions, aspecte que facilitarà el reciclatge. A més d’aquests canvis als contenidors, el projecte també inclou altres serveis. Un dels més importants és la creació de la figura de l’informador ambiental, que serà la persona que gestionarà tot allò referent a la recollida de residus al municipi i amb qui els usuaris podran contactar amb ells a través de telèfon i WhatsApp per resoldre dubtes i fer gestions relacionades amb la gestió de residus. La principal funció d’aquesta nova figura, a més de ser la persona de contacte per als usuaris, serà la supervisió del funcionament correcte del model realitzant un treball de camp intens. Dins aquest nou projecte, també es facilitaran nous cubs d’orgànica a totes les llars del municipi i s’hi instal·larà una màquina expenedora de bosses d’orgànica compostables, les quals seran gratuïtes per a la població a través de la targeta identificadora que disposarà cada llar. La recollida dels residus voluminosos, que fins ara gestionava directament l’Ajuntament a través de la brigada municipal, també formarà part d’aquest nou projecte, i serà gestionat per l’informador ambiental, amb qui els veïns i veïnes hauran de contactar per concretar-ne la recollida. Aquest model, després de la implantació als municipis que s’han adherit al projecte, arribarà a uns 100.000 habitants de la comarca del Bages.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here