Navàs farà una ampliació de la residència per guanyar serveis

0
46

Navàs durà a terme aquest any una ampliació de l’edifici de la residència de gent gran, que és de gestió municipal, encara que es tracta d’una intervenció que no farà, d’entrada, guanyar més places, sinó que bàsicament adreçada a millorar espais comuns i serveis. Segons ha concretat l’alcalde navasenc, Genís Rovira, es tracta de tres projectes que es posen a licitació en paral·lel per fer una oferta més atractiva i confiant que les pugui assumir una mateixa empresa. La més important, per mida, serà l’ampliació d’una part de l’edifici per la part del darrere. L’equipament actual consta de planta baixa i dues i el que es farà és ampliar la inferior on, entre altres elements, es construiran dos nous lavabos adaptats i un nou ascensor, que connectarà fins a la segona planta. Rovira destaca que aquest és un element molt important perquè actualment hi ha un únic ascensor «i ens és essencial poder disposar d´un segon, tant per la mobilitat interna d´un equipament tan sensible perquè és bàsic per als seus usuaris, com per un tema de seguretat» . També es preveu fer la pavimentació d’una àrea del pati on actualment hi ha pèrgoles. El segon projecte preveu fer arribar el nou ascensor fins a una planta sota coberta i construir noves escales d’emergència. En aquest cas, la intervenció va que, en un futur, sí que es pugui guanyar algun espai més per a residents. Segons Rovira, la zona sota coberta s’utilitza ara només com a magatzems, però millorant-ne l’accessibilitat quedaria preparat perquè en un futur pugui ser reformat perquè puguin utilitzar-lo a usuaris del centre de dia. La tercera intervenció que s’ha posat a licitació és una reforma de despatxos i vestidors per al personal situats a espais ja existents. El conjunt de projectes suposarà una inversió de 350.000 euros que, segons ha concretat l’alcalde de Navàs, ja estan finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona, ​​mitjançant el Programa General d’Inversions i el Programa de Resiliència. El termini de licitació acaba a finals d’aquest mes de març i el pla de l’Ajuntament és poder adjudicar l’obra al llarg del mes que ve, de manera que es comenci a treballar a la primavera i que es completi al llarg de l’estiu. La residència de Navàs és totalment de gestió municipal i actualment consta de 65 places, incloses les de centre de dia, que fins fa poc estava segregat a un altre edifici, però que durant la pandèmia ha acabat unificant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here