Cardona implantarà el porta a porta a principis de maig

0
290

Cardona implantarà a principis de maig el sistema de recollida de residus porta a porta. D’aquesta manera esdevindrà un dels ja més de 300 municipis de Catalunya que utilitzen aquest sistema. Gràcies a la implantació d’aquest model, l’ajuntament espera assolir un percentatge de reciclatge del 80%, lluny del 37% que es recicla amb l’actual sistema de contenidors de carrer. Segons el consistori, el canvi de model suposarà una millora directa en l’eficiència del servei de recollida i gestió de residus, ia més tindrà un impacte positiu directe cap al medi ambient. També afirma que els beneficis d’aquest sistema repercutiran en l’àmbit econòmic ja que comportarà una reducció de les sancions i els cànons que imposa l’Agència de Residus de Catalunya per tractar cada tona de la fracció de rebuig no reciclat. Val a dir també que és un sistema socialment més just, ja que tots els habitants de Cardona participaran de la mateixa manera en una correcta gestió dels residus. Amb el nou sistema, els veïns i veïnes del municipi deixaran els residus en unes galledes que proporcionarà gratuïtament l’Ajuntament davant de la porta de casa en funció d’un calendari i uns horaris establerts. Així, cada dia es recollirà una o diverses fraccions. Els diferents establiments comercials i equipaments municipals també s’acolliran a aquest nou sistema, i tindran el seu propi calendari específic. En el cas del servei de recollida domèstica, es prestarà en horari nocturn 4 dies a la setmana (a partir de les 22.30 hores), mentre que per als comerços la recollida serà de 6 dies setmanals (en el mateix horari). Sessions informatives sobre el Porta a Porta A partir del dia 19 d’abril i fins al dia 26, de dilluns a dissabte es realitzaran una sèrie de sessions que tindran per objectiu informar els veïns i les veïnes del funcionament i els aspectes rellevants d’aquest servei. alhora resoldre els dubtes que puguin sorgir sobre aquest nou model. A més, aquestes sessions també serviran per lliurar el material necessari (cubs, bujols, etiquetes, etc) a la ciutadania. Aquestes sessions es duran a terme a l’Auditori Valentí Fuster, a l’avinguda del Rastrillo, 1. Estan programades en el següent horari: – Dimarts 19, dijous 21 i divendres 22: sessions a les 15:30 / 16:15 / 17: 00/17:45/18:30/19:15/20:15. – Dimecres 20 i dilluns 25: sessions a les 10:30/11:30/12:30/15:30/16:15/17:00/17:45/18:30/19:15/20:15. – Dissabte 23: sessions a les 10:30 / 11:30 / 12:30 D’altra banda, també es realitzaran sessions de tipus telemàtic per a tots els que es vulguin acollir: – Dimarts 26 d’abril a les 15:30/17: 00 i 18.30. Pel que fa als comerços, un equip d’informadors de l’Ajuntament s’aproparà als establiments per informar de tots aquests aspectes i repartir el material necessari a partir d’abril. Tots els domicilis rebran una carta de l’Ajuntament convocant-los a aquestes sessions informatives i indicant com ho han de fer per inscriure’s. Oficina d’Atenció al Ciutadà A més, des del moment que comenci el sistema ‘porta a porta’ l’Ajuntament disposarà per la ciutadania d’un informador ambiental per a qualsevol dubte o incidència que pugui sorgir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here