Sallent estrena un Frikibingo a la Fàbrica Vella pensat per combatre les violències masclistes

0
304

L’espai cultural Fàbrica Vella de Sallent va acollir dilluns amb una gran resposta per part del públic l’estrena de Frikibingo Rosie, un espectacle inèdit dedicat a l’alumnat de Secundària on a través de la música i l’ús de les tecnologies es fomenta la coeducació il?esperit crític sobre el contingut de les lletres d?algunes de les cançons més conegudes pel públic juvenil. Segons Rafa Gordillo, membre de Frikibingo, l’objectiu és “proporcionar eines als joves per reflexionar sobre la música des d’una perspectiva de gènere i per ajudar a prevenir actituds i estereotips sexistes que puguin derivar en futures violències masclistes. Sense censura ni prohibicions, sinó amb pedagogia”. Tot i ser especial, aquest Frikibingo va mantenir la seva essència: no van faltar ni els adhesius, ni els cartrons, ni la música, ni tampoc les sorpreses. La primera part de l’espectacle va consistir en un joc a través d’una aplicació per a telèfons mòbils on els joves havien de reflexionar sobre les violències masclistes. Després va ser el torn del clàssic Frikibingo, però amb una selecció de temes musicals que feien reflexionar sobre el contingut sexista de les lletres d’algunes cançons. FKB Rosie és una coproducció de Frikibingo i Fàbrica Vella que va veure la llum després de mesos de treball, en coordinació també amb l’Institut Llobregat de Sallent i el mateix Ajuntament. De fet, l’espectacle es va dissenyar expressament per a l’alumnat de 12 a 18 anys. Des de l’IES Llobregat, la seva coordinadora pedagògica, Laia Riu, destaca que “la proposta és molt original i estimulant, perquè permet abordar la coeducació des d’un vessant més lúdic”. La responsable de la programació de la Fàbrica Vella de Sallent, Ruth Matamala, destaca que “Frikibingo és una proposta normalment associada a festa i bogeria que aquesta vegada s’ha sabut reconduir i reconvertir-la en una activitat educativa, que combina la diversió amb la reflexió sobre una temàtica molt a l’ordre del dia”. Matamala expressava el seu desig que FKB Rosie “sigui una proposta que cridi l’atenció als joves, ja que és un públic al qual costa arribar. Ens agradaria animar-los que en un futur no gaire llunyà, contemplin la possibilitat d’assistir als esdeveniments que es facin a Fàbrica Vella, com una opció lúdica més sobretot els pensats especialment per a ells”. Segons Frikibingo, el públic al qual va dirigit aquest espectacle “es troba en una franja d’edat on la seva identitat personal s’està acabant de formar. Això significa que la música, per la força que té com a element de socialització, és una eina molt potent per educar des de la diferència i per una igualtat real de drets i oportunitats entre dones i homes”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here