Fonollosa celebrarà el proper 3 d’abril la primera Festa de Labrador

0
265

Fonollosa celebrarà el diumenge 3 d’abril la primera Festa de Pagès, una jornada que vol ajuntar gastronomia, tradició, lleure i festivitat, pensada per a tots els públics. Es farà a l’espai del bosquet del Raval del Sastre, on s’escenifica l’espectacle nadalenc Nit Viva, que en els darrers dos anys s’ha suspès a causa de la pandèmia. És precisament aquest fet que ha motivat que sorgeixi una nova festa, pensada per a aquells participants que col·laborin cada any amb la recreació de la vida a pagès i oberta al públic en general. La jornada començarà de bon matí amb l’encesa dels focs i l’inici de l’elaboració de l’escudella a calderes, procés que durarà tot el matí i anirà a càrrec d’un grup de veïns de Sant Feliu de Codines, població fortament lligada amb el poble bagenc. A banda d’un esmorzar i un esmorzar de pagès (on es menjarà l’escudella elaborada, i altres productes locals, com mel i mató), s’ha previst una gimcana de jocs tradicionals per a totes les edats (amb proves curioses com el kamasutra pagès), un taller infantil de fer pa (a càrrec del Forn de Fonollosa), i un concert vermut amb el grup Tururut Bonaigua i les seves «Cançons de mar i de muntanya». Durant tota la celebració hi haurà un espai de Taverna amb begudes, refrescos, ratafia i vermut. Per assistir als actes cal fer la reserva de les localitats, al web www.nitviva.cat ja que, encara que la celebració és a l’aire lliure, l’aforament és limitat. Des de l’ACR de Fonollosa i el Grup de Teatre Faltagent, organitzadors de la festa, s’anima els participants a anar vestits de camperols i camperoles d’època, a l’estil dels figurants que cada any omplen de vida aquesta zona a les representacions de la Nit Viva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here