Fonollosa celebrarà el proper 3 d’abril la primera edició de la Festa de Labrador

0
248

L’espectacle nadalenc Nit Viva ja recrea la vida al pagès | ARXIU/O. BAYONA Fonollosa celebrarà el diumenge 3 d’abril la primera Festa de Pagès, una jornada que vol ajuntar gastronomia, tradició, lleure i festivitat, pensada per a tots els públics. Es farà a l’espai del bosquet del Raval del Sastre, on s’escenifica l’espectacle nadalenc Nit Viva, que en els darrers dos anys s’ha suspès a causa de la pandèmia. És precisament aquest fet que ha motivat que sorgeixi una nova festa, pensada per a aquells participants que col·laborin cada any en la recreació de la vida a pagès i oberta al públic en general. La jornada començarà de bon matí amb l’encesa dels focs i l’inici de l’elaboració de l’escudella a calderes, procés que durarà tot el matí i anirà a càrrec d’un grup de veïns de Sant Feliu de Codines, població fortament lligada amb el poble bagenc. A banda d’un esmorzar i un esmorzar de pagès (on es menjarà l’escudella elaborada i altres productes locals, com mel i mató), s’ha previst una gimcana de jocs tradicionals per a totes les edats (amb proves curioses com el kamasutra pagès), un taller infantil de fer pa (a càrrec del Forn de Fonollosa) i un concert vermut amb el grup Tururut Bonaigua i les seues Cançons de mar i de muntanya. Durant tota la celebració hi haurà un espai de taverna. Per assistir als actes cal reservar les localitats a la web www.nitviva.cat, ja que, encara que la celebració és a l’aire lliure, l’aforament és limitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here