Fonollosa restaurarà les façanes i les cobertes de l’església de Sant Vicenç de Fals per garantir-ne la conservació

0
296

L’Ajuntament de Fonollosa continua amb les tasques de recuperació i conservació del conjunt arquitectònic i l’entorn de les Torres de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Ara, amb el projecte d´obres de restauració de la imatge exterior de l´església de Sant Vicenç de Fals. L’actuació, per valor de 200.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona, ​​consistirà en la restauració de les façanes i la reparació de les cobertes. La proposta d’intervenció incideix en els sistemes constructius, els materials i elements dels diferents components del conjunt de l’església de Sant Vicenç de Fals (Nau Central, Capella Fonda 1, Capella Fonda 2, Cimborrio i Capella Gòtica) i que acordi amb la seva estat avançat de degradació, reclamen actuacions de reparació i restauració material i constructiva. Les actuacions es programen des del punt de vista de poder conservar, protegir i revitalitzar els valors essencials del conjunt patrimonial pels quals va ser declarat Bé Cultural dInterès Local. L’àmbit d’intervenció comprèn totes les façanes i cobertes de l’Església de Sant Vicenç de Fals, amb un total de superfície construïda de 1.175 m2 i les banquetes de fonamentació de l’entorn de tramuntana, amb una superfície aproximada de 55 m2. Per tant, un total de 1.230 m2. Per a l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, el projecte suposa «continuar avançant en la tasca iniciada els últims anys per posar en valor el conjunt arquitectònic i patrimonial més ric del municipi». Actualment el projecte es troba en fase dexposició pública i es preveu que una vegada aprovat definitivament i iniciïn les obres, tinguin una durada dexecució de 8 mesos. Paral·lelament, l’Ajuntament de Fonollosa ja ha adjudicat les obres per al reforçament estructural, reparació i restauració del campanar de l’església de Sant Vicenç de Fals per garantir-ne l’estabilitat així com corregir altres deficiències importants evidents actualitat. Les obres les realitzarà l’empresa Consturccions Vall SL, guanyadora del concurs públic i s’allargaran durant els propers 9 mesos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here