Sallent commemora els 40 anys dels seus gegants fillols

0
252

Sallent ha recuperat aquest cap de setmana la seva festa gegantera Alça’t, impulsada el 2019 pel grup de Gegants i Nans de la vila per posar en valor aquesta tradició, i que la pandèmia ha paralitzat durant dos anys. El retorn ha estat a l’engròs, perquè diumenge va coincidir amb el 40è aniversari dels gegants fillols, Mariona i Gaspar, i també del Grup de Gralles. Aixeca’t es completarà el proper cap de setmana amb una trobada de gegants, gegants i nans. El 20 de març de fa 40 anys, Sallent estrenava els gegants Mariona i Gaspar, fets a imatge i semblança de les primeres figures creades quatre anys abans per gent del poble, però que es van haver de refer. Aquest diumenge es va estrenar la seva nova reconstrucció, després de passar uns mesos pel Taller Escultura Casserras, on se’ls va fer una restauració integral i se’ls va confeccionar vestuari nou fidel a la seva estètica original. Es va fer una cercavila amb l’acompanyament de la geganta Joana la Negra, la Lanzadera, i la geganta Enramada, i un ball final a l’exterior de l’Espai Cultural Fàbrica Vella. També hi van participar les Gralles de Sallent, un dels primers grups del país integrat gairebé íntegrament per dones, que diumenge es van retrobar per tornar a tocar. La festa continuarà el proper cap de setmana. El dissabte, a les 12, es farà un concert de gralles als Balcons Cal Traval, ia la tarda, la primera trobada de gegants i elements infantils de Sallent, que continuarà amb una cercavila. L’endemà al matí, tindrà lloc la XXX Trobada de Gegants i Nans de Sallent, amb una mostra de balls i una cercavila amb 13 penyes, a banda de les locals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here