Santpedor presentarà el resultat del procés participatiu sobre salut

0
92

Localització d’actiu durant la Fes-TA de la salut d’abril de 2019 AJUNTAMENT DE SANTPEDOR El Convent de Sant Francesc de Santpedor acollirà aquest divendres, a les 7 de la tarda, la presentació del resultat del procés participatiu de salut que ha comptat amb la implicació del teixit associatiu del municipi. El projecte el va impulsar el CAP de Santpedor el 2019 i tot seguit es fa formar el grup motor Santpedor fa salut, que reuneix farmàcies, el SAC (Santpedor Art i Creació), la Penya blaugrana, Santpedor per als refugiats, Càritas, GEPS (esplai Santpedor), el Casal de joves Lokal de la vila, l’associació de famílies de l’escola, agents clau de la comunitat i l’Ajuntament. La diagnosi ha estat desenvolupada en dues parts. A la primera, es van descriure els indicadors sociodemogràfics i de salut comunitària i els actius del municipi. A la segona i més complexa, es va demanar a la ciutadania que identifiqués les seves necessitats de salut a través d’una bustiada i d’entrevistes dirigides que va permetre recollir la informació de joves, adults, persones grans, nouvinguts i persones amb dificultats econòmiques i funcionals. La llista de necessitats de tots els àmbits que va sorgir va ser votada per 754 persones. La infermera Berta Rodoreda, del CAP de Santpedor, impulsora del projecte, destaca que «aquesta és la part més important del procés ja que va ser la població la que va fer la priorització de les necessitats i se’ls ha d’agrair la col·laboració». La regidora de Salut, Núria Martínez Amat, assegura que “els projectes de salut comunitària són molt interessants per tenir un diagnòstic real de les necessitats de la població, ja que no només la manca de patologia és salut”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here