Navarcles recuperarà la fira Monacalia després de dos anys

0
229

Navarcles recuperarà la Monacalia, Fira de l’Abat, després del parèntesi forçós de dos anys als quals ha obligat la pandèmia. Serà el cap de setmana del 2 i 3 d’abril i ho farà preservant els seus elements centrals, però també, segons ha avançat l’organització, amb petites novetats tant pel que fa a les activitats programades com a espais del poble que feia anys que no es feien servir . Un exemple clar serà la plaça General Prim que en aquesta edició de la represa (la divuitena) estarà dedicada al vi, amb venda, tasts, degustacions i gastronomia variada. La plaça de la Vila es mantindrà com a eix central, ja que és el punt on es concentraran les tradicionals actuacions de les entitats navarclines: el Grup de teatre, l’Esbart dansaire, el Ballet Jove i la Colla Gegantera. I amb la novetat, aquest any, d’un espectacle de circ a càrrec de la companyia Imprevistos, que es podrà veure a la jornada de dissabte, a les 9 de la tarda La Companyia Cinot, El Personal, Las Zíngaras i els personatges itinerants ompliran places i carrers amb recreacions amb teatre i dansa. Tot el nucli antic estarà ple de parades, tant de comerç local i de paradistes vinguts de tot el territori per oferir els seus productes, gastronòmics com artesania. Parades que es complementaran amb la mostra d’oficis com el bufador de vidre, el ceramista de torn, el cisteller o l’elaboració d’espardenyes. El parc Marcel·lí Monrós es convertirà a la plaça de la Cervesa i acollirà la Taverna amb vermuts amb música en directe -amb els grups LaTrup Duet i La Prima Vera en format duet-, gastronomia variada i estands dedicats exclusivament a la cervesa. Les bugaderes, que aquest any canvien d’ubicació, es col·locaran a la plaça Sant Valentí, i proposaran ambientar el visitant a les feines que feien les dones a la masia, convertint l’espai a l’era d’una masia. La plaça Aguilar serà l’espai dedicat als petits i també hi haurà el trenet al parc Marcel·lí Monrós, mentre que a la plaça de l’Església es podran escoltar les cantades de l’Escola de Música i, dissabte, podreu veure l’espectacle Marro de Bruixes. A la plaça Clavé tindrà lloc la jornada de diumenge l’inici de la batucada, alhora que serà escenari de moments especials de dansa i teatre. Un altre espai de la Monacalia serà el carrer Solsona, que albergarà el mercat de venda i intercanvi de plaques de cava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here