Súria avança a l’enderroc de l’antic edifici de Cal Pau

0
265

Les obres d’enderrocament de Cal Pau de Súria avancen a la part posterior de l’edifici, entre els carrers de Sant Lluís i de Sant Antoni Maria Claret, amb la intervenció d’una màquina de demolició. Aquesta actuació inclou l’enderrocament de l’immoble d’habitatges ubicat a la cantonada dels dos carrers, al costat del Saló Rosa de l’antic establiment surienc de restauració. La intervenció d’aquesta màquina de demolició ha estat precedida pels treballs preparatoris de l’enderrocament, que s’han dut a terme les darreres setmanes. El desenvolupament d’aquestes obres ha obligat a tallar un tram del carrer de Sant Lluís ia supervisar el pas de persones i vehicles pel carrer de Sant Antoni Maria Claret, on hi ha l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. L’Ajuntament va treure a licitació les obres d’enderrocament el mes d’octubre passat, amb un pressupost de 275.121,98 euros. La coordinació daquesta actuació va a càrrec de làrea municipal dUrbanisme. L?edifici de Cal Pau, de titularitat municipal, té una superfície construïda de 2.100 metres quadrats. La seva demolició és el pas previ al projecte previst a l’Ajuntament de construcció del futur centre de dia per a gent gran (Servei d’Atenció Integral a l’Àmbit Rural, SAIAR). Projecte que ha generat polèmica, ja que una part de la ciutadania és partidària que en aquest espai s’aixequi la nova biblioteca municipal, tal com s’havia previst en un projecte redactat anys enrere. L’antic immoble d’habitatges annex que està sent enderrocat també és de propietat municipal. L’enderrocament de la part davantera de Cal Pau, amb façana al carrer de Salvador Vancell, s’iniciarà quan es completi l’actuació a la part posterior, i després dels treballs necessaris per a l’adequació de l’accés provisional del veïnat pel passatge des del carrer Sant Antoni Maria Claret, que s’iniciaran properament i permetran fer l’enderrocament d’aquesta darrera fase amb la seguretat necessària.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here