Bages Turisme ensenya la comarca als joves que fan voluntariat europeu

0
215

Sis persones que estan fent voluntariat europeu al Bages han participat aquest divendres en una sortida pel territori organitzada conjuntament per les àrees de Turisme i Joventut del Consell Comarcal del Bages. L’objectiu ha estat mostrar alguns dels atractius turístics de la comarca perquè coneguin el territori que els acull i que, un cop tornin als seus països, puguin ser prescriptors. Del grup de joves, 3 estan fent el voluntariat a Ampans mentre que els altres 3 ho fan al Consell Comarcal donant suport als municipis de la comarca. Durant la sortida els voluntaris han conegut Cardona, on han visitat el castell i la muntanya de sal, i Castelladral, on han pogut gaudir d´un dinar amb productes de proximitat i han realitzat un circuit d´orientació en un entorn amb unes vistes espectaculars de tota la comarca i elements patrimonials tan valuosos com l’església de Sant Cugat del Racó. El Consell Comarcal és l’ens acollidor dels voluntaris europeus que són al Bages, a través de la seva àrea de Joventut. El programa de voluntariat està impulsat per la Unió Europea amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge i la mobilitat entre els joves europeus, fomentant valors com ara la cohesió, la solidaritat i la democràcia i impulsant el paper dels joves com a ciutadans. Des de l’àrea de Turisme s’ha volgut aprofitar l’estada d’aquests voluntaris per donar a conèixer el territori i els seus recursos i els seus atractius turístics, tenint en compte que la prescripció és encara avui dia un dels elements clau per a la captació de nous visitants . L’objectiu últim de la sortida és aconseguir que els participants es converteixin en prescriptors de la comarca, tant ara que són aquí com un cop tornin als seus països d’origen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here