Cardona recupera la meitat del públic que va reduir la còvida a la Muntanya de Sal

0
310

Un grup de visitants a la Muntanya de Sal de Cardona, aquest mes de març | OSCAR BAYONA El Parc Cultural de la Muntanya de Sal va aconseguir recuperar el passat any gairebé el 50% dels visitants que va perdre el 2020, el primer i més directament tocat pel coronavirus i les severes restriccions que va comportar. Aquesta recuperació ha fet que entre un any i l’altre hi hagi hagut un creixement del 83%, encara que el balanç final encara queda a una distància sensible de les xifres prepandèmiques. Tot i això, a banda de l’augment global registrat el 2021 respecte a l’any anterior, hi ha una altra dada que convida a l’optimisme. I és que els dos primers mesos complets del 2022 mostren uns registres molt similars als dels millors exercicis. Una clara tendència a la recuperació després de l’impacte de la covid, que es dóna just quan la Muntanya de Sal compleix 25 anys com a centre d’atracció turística. En aquest quart de segle, i gràcies a les xifres assolides entre el 2021 i els dos mesos d’aquest any, el parc ja ha superat els 1,6 milions de visitants acumulats. Pel que fa a les dades concretes de l’any passat, van acabar passant un total de 50.932 persones, 23.000 més que l’any anterior, quan el complex va haver d’estar completament tancat per les mesures de confinament des del 13 de març fins al 27 de juny. No obstant això, cal tenir present que el 2021 també va estar força afectat, sobretot a l’inici, per les restriccions implantades. Aquest resultat de l?any passat equival a 24.000 visitants menys que el 2019, l?últim abans de la covid. Anna Poza, gerent de la Fundació Cardona Històrica, destaca que el 2019 va ser un molt bon any turístic, una dinàmica que es va trencar el 2020 amb la pandèmia, «però estem contents d’aquest 2021 perquè sembla que el treball de comercialització del posicionament de Cardona s’havia fet bé. La gent té Cardona al capdavant i el fet que no se’n pugui sortir tant a l’estranger ha afavorit que moltes persones de l’àrea de Barcelona, ​​i fins i tot de la mateixa comarca, ens hagi vingut a visitar». Poza assenyala que un dels perfils que costa més recuperar és el dels més grans, «perquè encara no està tenint les dinàmiques d’abans de la pandèmia. Però esperem que ben aviat puguem recuperar-ho perquè a nivell de particular sí que estem contents de la resposta».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here