Sallent recupera l’esperit gegant amb una trobada de tretze grups

0
267

Després de la parada obligada durant dos anys a causa de la pandèmia, el grup de gegants i nans de Sallent ha tornat a recuperar la festa Alça’t. Però no de qualsevol manera. D’una banda, han recuperat les dones que van impulsar el grup de gralles fa 40 anys al poble, i de l’altra, han arribat a convidar fins a 13 penyes aquest diumenge, algunes de les quals participaven per primera vegada a la trobada de Sallent. Abans de res, va ser el torn del concert de gralles dissabte. Un total de 10 grallers van tocar dissabte al matí. Ho van fer a la plaça de la Pau, des dels balcons de la casa de Cal Traval. Fa 3 anys es va fer des del campanar, però “per temes logístics la ubicació ha hagut de canviar”, segons van explicar fonts de l’entitat. Dissabte a la tarda la pluja no es va voler perdre la trobada, la primera trobada de gegants i elements infantils de Sallent. Es va haver d’anul·lar la cercavila pels carrers, però els nens de Sallent es van trobar a la sala de la Fàbrica Vella i van poder estar al costat de les petites grans figures. L’objectiu era que els més petits tinguessin el seu paper protagonista dins la festa, un paper que se’l van emportar físicament amb un certificat que confirmava que havien participat amb el seu gegant o capgrossos. Diumenge es va dedicar a les grans figures. Amb 13 grups participants, la 30 Trobada de Gegants i Nans de Sallent. De fet, alguns han visitat la població per primera vegada, com és el cas dels de Teià, Castellbisbal, Sant Feliu de Llobregat ACF i les Planes d’Hostoles. Han estat convidats d’honor. Aquests convidats especials van tenir el privilegi de fer una mostra de ball dels seus gegants a la plaça de la Torre del Gas, abans de començar la cercavila. Durant la mostra, es va fer un ball amb quatre parelles de figures, que representaven els gegants de les quatre ciutats gegants dels últims 35 anys. La cercavila i el final de festa de l’Alça’t de Sallent, recuperant l’esperit gegant, hi ha estat participat. La celebració ha estat estesa durant dos caps de setmana. Diumenge de la setmana passada, els gegants i nans de Sallent van commemorar els 40 anys dels seus gegants fillols, que van estrenar vestits respectant la roba que portaven inicialment. Es va fer una cercavila amb l’acompanyament de la geganta Joana la Negra i la geganta Enramada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here