Santpedor programa una visita turística guiada de descobriment de l’aiguamoll

0
99

L’oficina de turisme de Santpedor ha organitzat per al dissabte 2 d’abril una visita a l’aiguamoll de la Bòbila per explicar-ne els orígens i el procés de restauració. Es realitzaran dos torns de 20 persones i per participar-hi cal inscriure’s prèviament. La proposta s’engloba en la iniciativa de les regidories de Turisme i Patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble mitjançant un servei regular de visites i rutes guiades. El punt de trobada serà a l’aiguamoll a les 10 ia 2/4 de 12, respectivament, i la visita partirà d’una base històrica on s’explicarà l’aprofitament d’argiles que es va dur a terme durant segles a Santpedor per fabricar maons, rajoles i teules, i com aquesta rajola tradicional va donar lloc al segle XX a bòbils de tipus industrial com la que hi havia al lloc on actualment es troba el paratge. A continuació, se centrarà en el procés de restauració de l’espai, que va començar fa uns 30 anys, després que la bòbila fos abandonada a la dècada dels 80. Les explicacions aniran a càrrec de Mireia Vila, historiadora i tècnica de turisme i patrimoni de l’Ajuntament de Santpedor, i Josep Illa, biòleg i membre del grup local Gestió i Estudi del Medi, responsable de la reconversió de l’antiga argila a aiguamoll.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here